In een reanimatiecursus leer je reanimeren en een AED bedienen.
In een reanimatiecursus leer je reanimeren en een AED bedienen.

Bewoners Sonate- en Etudestraat in actie voor Buurt AED

Algemeen 280 keer gelezen

Hellevoetsluis - De afgelopen maanden hebben bewoners van de Sonate- en Etudestraat in de Ravense Hoek een inzamelingsactie gehouden voor de aanschaf van een buurt AED.

Mede door een gift van de stichting “Doe een wens” is het benodigde bedrag bijeen gebracht. Om met deze AED te kunnen werken heeft een flink aantal bewoners afgelopen vrijdag in buurthuis ‘De Klinker’ een AED cursus gevolgd. Koos Muis, van MBO Muis BHV-opleidingen en medebewoner, verzorgde deze cursus en gaf op een enthousiaste en voor iedereen duidelijke manier uitleg.Alle deelnemers slaagden voor de cursus en ontvangen binnenkort hun certificaat. Nogmaals grote dank aan iedereen die gedoneerd heeft, en natuurlijk ook aan Koos Muis. Er kan in geval van een hartinfarct bij iemand in de buurt nu direct actie worden ondernomen. Elke seconde telt: hoe sneller de actie plaatsvindt, hoe meer kans op overleven! 

Met meer AED’s in woonwijken, worden meer levens gered. Hoe sneller je een AED inzet bij een hartstilstand, hoe groter de overlevingskans. Meer informatie via www.hartstichting.nl en www. buurtaed.nl 

Uit de krant