Burgemeester Milène Junius ging op deze zonnige dinsdagmiddag op bezoek bij Joop (87) en Tine (85) Gunter.
Burgemeester Milène Junius ging op deze zonnige dinsdagmiddag op bezoek bij Joop (87) en Tine (85) Gunter. Foto: Wil van Balen

Echtpaar Gunter 65 jaar getrouwd!

Algemeen 607 keer gelezen

Hellevoetsluis -Op dinsdagmiddag 17 mei vierden Joop en Tine Gunter - Timmermans hun 65-jarige huwelijk. Op deze feestelijke dag, kregen ze bezoek van burgermeester Junius, die het echtpaar hartelijk kwam feliciteren.

Het Vreewijkse echtpaar zat in Rotterdam-Zuid op dezelfde basisschool. “Tine drie klassen lager”, zo vertelt Joop, “dus daar let je niet zo op”. Maar 68 jaar geleden ontmoetten ze elkaar weer op de kermis in de buurt van de Pauluskerk. “Ik had Tine al zien lopen met een grote suikerspin, maar vond haar nog zo jong, tot ik ineens door haar op mijn schouder werd getikt. Vanaf dat moment zijn we altijd samen gebleven.”

Joop en Tine trouwden op 15 mei 1957 en bewoonden een piepklein kamertje bij de grootouders. Zoon Paul werd in deze periode geboren. Niet echt een ideale situatie voor een jong gezin. Gelukkig zag Joop een advertentie waarin een monteur/filiaalhouder werd gevraagd in Terneuzen. Bij de winkel hoorde een woning, waar ze twee jaar met veel plezier woonden. Daar werd dochter Rink geboren. Joop kreeg de kans om voor zichzelf te beginnen in Fijnaart. “Tine stond in de winkel en ik reed de hele omgeving af om klanten te bezoeken”. “Door weer en wind met een lelijke eend.” Zoon Bert werd in deze periode geboren. “Bert liet wel op zich wachten hoor”, zegt Tine. Omdat Joop veel in Rotterdam moest zijn, besloot het echtpaar daar een tweede winkel te gaan huren. Later kon het pand met woning erbij worden aangekocht en is het gezin naar Rotterdam verhuisd. Niet veel later namen ze een winkel over in Charlois, maar na twee jaar begon het te knagen. Joop: “Met drie kinderen op de basisschool, zochten we eigenlijk meer rust en vastigheid. We zijn in 1970 naar Hellevoetsluis vertrokken.” De verhuizing kan Joop zich nog goed herinneren, “het sneeuwde als een gek, toen we in Hellevoetsluis aankwamen. De enorme rust was het eerste wat ons opviel.”

In 1981 werd winkelcentrum “de Struytse Hoeck” gebouwd. Het echtpaar kocht er hun winkel. Tine: “Op een dag stond ik in de winkel toen er een mevrouw binnenstapte, die zei : ‘Ik wil jullie winkel kopen’, dat bleek dus mevrouw Ladage te zijn”. Ze verkochten de winkel voor een goede prijs. Op de Rijksstraatweg kochten ze toen de bekende winkel “Gunter”. Deze winkel wordt nu gebruikt als webwinkel door hun zoon Paul. 

Joop en Tine zijn beiden heel actief en wandelen en fietsen nog dagelijks. Zondag 15 mei vierden ze hun 65e trouwdag bij “Badhotel Rockanje”. In het bijzijn van kinderen en partners, 8 kleinkinderen met partners en nog eens 12 achterkleinkinderen. Het was een heerlijke ontspannen dag” zegt Tine hierover. “Fabelachtig”, vult Joop tot slot aan.

Uit de krant