Het doel van de actie is om bewoners er bewust van te maken dat afval niet in de natuur maar in de prullenbak hoort.
Het doel van de actie is om bewoners er bewust van te maken dat afval niet in de natuur maar in de prullenbak hoort.

Kick-off opruimactie rond flats Parnassialaan

Algemeen 713 keer gelezen

Hellevoetsluis - Zwerfvuil. We weten allemaal dat het niet goed is voor natuur en veiligheid en toch vind je het overal terug. Ook rond de flats aan de Parnassialaan is het regelmatig raak.

Daar moeten we iets mee, vonden de bewoners. Want de kinderen moeten veilig op het gras en in de pannakooi kunnen spelen en in een schone buurt is het prettiger wonen. Daarom startten MaasDelta, Stichting Push en het SBO een nieuwe activiteit: Keep it Clean together. Iedere donderdag vanaf 15:00 kunnen bewoners zich melden bij het wijkkantoor aan de Egelantier om knijpers en vuilniszakken op te halen en gezamenlijk het afval rond de flats op te ruimen. Natuurlijk wordt er voor drinken met wat lekkers gezorgd. Het doel van de actie is om bewoners er bewust van te maken dat afval niet in de natuur maar in de prullenbak hoort.

Op 19 mei was de feestelijke kick-off. Een flinke groep bewoners meldde zich vol enthousiasme bij het wijkkantoor. Speciaal voor de gelegenheid was ook het BuurtBakkie erbij, om de bewoners te voorzien van lekkere drankjes en hapjes. In anderhalf uur tijd werden de vreemdste dingen gevonden. Een bloempot en een stuk regenpijp, maar ook sokken, een schoen, tampons en condooms. De buurt is er een stuk opgeruimder van geworden. Wilt u ook meehelpen? De volgende keer is donderdag 2 juni om 15:00 bij het wijkkantoor aan de Egelantier.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant