Afbeelding
Foto: PR

Nostalgische dagtochten Rotterdamsche Tramweg Maatschappij (RTM

Algemeen 306 keer gelezen

Dit seizoen organiseert de Rotterdamsche Tramweg Maatschappij (RTM) weer de traditionele nostalgische dagtochten, nu vanaf Woudestein in Rotterdam (eindpunt lijn 7). De negen dagtochten zijn gepland op de woensdagen 6, 13, 20, 27 juli en 3, 10, 17, 24, 31 augustus. 

Het programma beslaat een rondrit door Rotterdam met een Düwag-tram uit 1965 van onze collega-museumorganisatie RoMeO. Vanaf Carnisselande rijdt een mu-seumbus van de RTM via de Hoekse Waard en Goeree-Overflakkee naar het RTM-museum in Ouddorp. Onderweg wordt gestopt bij het voormalige RTM-tramstation in Nieuwe-Tonge voor een kop koffie met een appel-punt. In het RTM-museum wordt een lunch verstrekt. Vanaf het RTM-museum is er een rit met de RTM-stoom-tram naar West Répart. Aansluitend vanaf Middelplaat-haven een rondvaart over het Grevelingenmeer met het historische (1959) veerschip MS Grevelingen. De retourrit vanaf Middelplaat-haven naar het RTM-museum vindt plaats met een RTM-dieseltram. Kortom een gevarieerd programma! Meer informatie: http://www.rtm-oud-dorp.nl/.

Vertrek Rotterdam Woudestein: 09:15 uur; terugkomst Woudestein plm. 18:30 uur. Kosten alles inclusief: € 65,00 per persoon. Reserveren: https://rtm-ouddorp.nl/kaartjes/. Informatie: 06-26873284.


Uit de krant