Afbeelding
Archieffoto: Wil van Balen

11 basisscholen strijden om titel “Sportiefste school”!

Algemeen 214 keer gelezen

Hellevoetsluis – Op vrijdag 10 juni 2022 vindt de Jeugdolympiade in gemeente Hellevoetsluis plaats. Op deze dag zullen 11 basisscholen strijden om de titel “Sportiefste school van Hellevoetsluis”! 

In totaal doen 356 kinderen uit groep (5) 6 mee aan de Jeugdolympiade. Het evenement valt onder de paraplu van Lekker bezig! Hellevoetsluis en daarom werken PLUS Trommel en Evides Waterbedrijf mee. PLUS Trommel levert het gratis fruit en Evides Waterbedrijf geeft elk kind een waterbidon. Het sportieve evenement is bedoeld voor de leerlingen van groep 6 en bestaat uit drie teamsporten (handbal, voetbal en slagbal) en vijf atletiekonderdelen (60 meter sprint, 400 meter hardlopen, verspringen, tennisbalwerpen en hordelopen). Op de velden van v.v. Hellevoetsluis vinden de atletiekonderdelen plaats en op de velden van HC Voorne de teamsporten.

De organisatie van de Jeugdolympiade is in handen van Sportteam PUSH en men werkt nauw samen met het Helinium en de gemeente Hellevoetsluis. De leerlingen van het Helinium helpen bij de organisatie. Zo helpen ze bij het opbouwen, de wedstrijdleiding, het fluiten van wedstrijden, het begeleiden van onderdelen en het afbouwen. De opening vindt plaats in de aula van Helinium. Voetbalvereniging Hellevoetsluis en hockeyclub Voorne stellen hun velden beschikbaar en helpen waar nodig is.

De Jeugdolympiade wordt doorgaans om de twee jaar georganiseerd. Echter kon het evenement in 2020 wegens Corona niet doorgaan. De organisatie is dan ook erg gelukkig dat de 2022 editie wel door kan gaan. Ook de scholen zijn enthousiast. De inschrijvingen namen toe van zes naar elf scholen.

In Hellevoetsluis doen 11 basisscholen mee : PCBS de Regenboog, RKBS Hendrik Boogaard (Samenstroom), CBS de Bron, OBS Het Palet Bonsenhoek, OBS Het Palet Ravense Hoek icm OBS Het Palet Nieuwenhoorn OBS ‘t Schrijverke, RKBS de Hendrik Boogaard Rode Kruislaan, OBS de Houthoeffe, OBS de Brandaris en OBS de Wateringe.

Uit de krant