Splinter Chabot
Splinter Chabot Foto: Anton Corbijn

lezing van Splinter Chabot en Bart Chabot

Algemeen 197 keer gelezen

Brielle - Zaterdag 28 mei komen Splinter en Bart Chabot naar BREStheater voor een dubbelinterview met Jan Hoogendoorn.

Velen kennen Bart Chabot als schrijver, als biograaf van Herman Brood of van tv. Maar wie kent Bart Chabot echt? Wie gaat er achter hem schuil? In zijn boek ‘Mijn vaders hand’ vertelt hij over zijn jeugd. In zijn boek ‘Hartritme’ wordt de lezer meegenomen in een heftig familieverhaal, in een stijl en toon waarin het hartritme van de nieuwe rauwe tijd heerlijk voelbaar is.

Splinter Chabot 
Confettiregen is een prachtig, ontwapenend en ontroerend verhaal over een jongen genaamd Wobie die opgroeit in een warme en veilige omgeving. Als in een sprookjeswereld. Eenmaal op school komt hij erachter dat zijn enthousiasme volgens sommigen gekooid moet worden, dat sommige kleren alleen voor meisjes bestemd zijn en dat verliefdheid ingewikkelder is dan een hartje tekenen. Zijn nieuwste boek ‘Als de hemel genoeg ruimte heeft’ is een overdonderend, sprookjesachtige roman over onvoorwaardelijke vriendschap, twijfel en eenzaamheid. Maar bovenal over verlangen en vrijheid.

Muzikale gasten zijn deze avond Iris Penning met celliste Myrthe de Jong. Iris maakt eigenwijze poëtische pop. Ze bezingt het leven met haar herkenbare, heldere stem en spitsvondige teksten. Haar motto is ‘Liever vieze voeten dan altijd schoenen aan.’ Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met BREStheater. Kaarten zijn verkrijgbaar bij www.brestheater.nl en Boekhandel Hoofdstuk Een.

Bart Chabot

Uit de krant