Martin Felling

Hockeysters HC Voorne niet voorbij HDS

Algemeen 663 keer gelezen

Hellevoetsluis- De hockeysters van HC Voorne zijn in de wedstrijd tegen HDS niet verder gekomen dan een 2-2 (1-1) gelijkspel. Door de overwinningen van de naaste concurrenten Catwijck en Ommoord zijn de Hellevoetsen afgezakt naar de tiende plaats in de derde klasse B.

‘’We kwamen vier minuten voor tijd op 2-1, maar HDS maakte door een rommelgoal toch nog gelijk’’, baalde coach Caroline van Nieuwenhuijze. ‘’We hebben gespeeld tegen een fysiek en gehaaide ploeg met ervaren speelsters. HDS heeft een goed hockeyend team dat ik veel hoger had ingeschat dan waar het nu staat.’’ HC Voorne kwam in het eerste kwart met 0-1 achter waardoor het in de achtervolging moest. Sam van Nieuwenhuijze bracht de partijen weer naast elkaar door een strafbal te verzilveren: 1-1. Beide partijen kwamen in de aantrekkelijke wedstrijd in het derde kwart niet tot scoren. HC Voorne leek de overwinning vier minuten voor tijd naar zich toe te trekken door een fraaie treffer van Jonna Mout, die de keepster van HDS na een snel uitgevoerde counter omspeelde: 2-1. De vreugde was echter van korte duur, want vier minuten later lag de 2-2 in het Hellevoetse mandje: 2-2. Anne Kerklaan (ziek) en Myke Grijzenhout (geblesseerd) ontbraken. B-speelster Rielle de Ridder, Julia de Groot en Cato Coumou completeerden het team. HC Voorne speelt zondag in en tegen het bijna gedegradeerde Bleiswijk.

HC Voorne: Birthe Witmer, Jada Dreischor, Amber Moerland, Sam van Nieuwenhuijze, Daisy Boers, Jaimy Hoogerwaard, Sanne Moerland, Roos van Doorn, Brittany Hoogerwaard, Nienke van den Burg, Jonna Mout, Cheyenne van Rossen,Rielle de Ridder, Julia de Groot en Cato Coumou.