Uiteindelijk waren Anja Boezel en Joke Molenaar de gelukkige winnaressen (Foto: Wil van Balen)
Uiteindelijk waren Anja Boezel en Joke Molenaar de gelukkige winnaressen (Foto: Wil van Balen) Wil van Balen

Toekomstdrive “Kom eens langs met je brein”

Algemeen 795 keer gelezen

Hellevoetsluis - Op vrijdag 6 mei organiseerde bridgeclub “Het Eiland Voorne” een bridgedrive voor beginnende bridgers. Met deze bridgedrive sloten 49 cursisten de cursus “starten met bridgen” af. Dit alles onder een ontspannen sfeer en met de vertrouwde begeleiding.

Het was op vrijdag 6 mei een gezellige drukte in de zaal van SBO in “Het hart van Hellevoet” aan de Eik 68. Onder het genot van een hapje en een drankje werd er in de hele zaal fanatiek, maar wel gezellig, een potje bridge gespeeld. Er werd onder het kaarten heerlijk gekletst en veel gelachen.

Paulien van Wordragen is een van de drijvende krachten achter dit succes: “Kijk als je kunt klaverjassen, is bridge best gemakkelijk aan te leren. Het lijkt ergens wel wat op elkaar. Maar als je eenmaal kunt bridgen, gooi je het klaverjasspel zo onder de trein. Bridge is echt zoveel leuker maar vooral ook eerlijker. Met bridge speelt iedereen met dezelfde “voorgestoken” kaarten. Toeval speelt daardoor geen rol meer. Na afloop hebben alle paren allemaal dezelfde spellen gespeeld. Dit klinkt ingewikkelder dan het is, een computerprogramma helpt met het bijhouden van de score.”

In november 2019 al werd er een samenwerking gestart tussen gemeente Hellevoetsluis en bridgeclub “Het eiland Voorne”. Met als doel, meer mensen aan het bridgen te krijgen. De gemeente Hellevoetsluis was bereid wat geld te steken in dit project. Er werd een cursus gestart en maar liefst 60 deelnemers meldden zich aan. Het bekende verhaal volgde echter, Covid kwam om de hoek kijken en strooide roet in het eten en verschillende lessen konden niet doorgaan. Ondanks alle maatregelen werd er (steeds als het weer even kon) enthousiast doorgegaan met de cursus. Het duurde uiteindelijk tot 6 mei 2022 voordat alle cursisten daadwerkelijk klaar waren met de cursus. Maar nu hadden dan ook liefst 49 cursisten met succes deel 1 en deel 2 van de cursus “starten met bridgen” afgerond. Het werd tijd om een echte bridgedrive te organiseren. Zo kregen de beginnende bridgers hun eerste vuurdoop. Ze mochten wennen aan het “echte werk”.

De prijsuitreiking werd verricht door wethouder Hans van der Velde. Dat maakte het extra spannend voor de cursisten. Uiteindelijk waren Anja Boezel en Joke Molenaar de gelukkige winnaressen. Wethouder Hans van der Velde startte de prijsuitreiking met de wereldberoemde sportvraag : “Wat gaat er nu door je heen ?” Hij sloot uiteindelijk af met: “Deze cursus met zoveel cursisten is echt uniek in Nederland. De vrijwilligers hebben een enorme prestatie geleverd en zoveel mensen enthousiast gemaakt voor het bridgespel. Een spel dat mensen verbindt, eenzaamheid kan bestrijden en ook nog eens voor een helder koppie zorgt. Er zitten hier dus alleen maar winnaars.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant