Afbeelding
Tessa 't Mannetje

Hellevoetsluis klaart zware klus tegen CWO

Algemeen 377 keer gelezen

Vlaardingen - Hellevoetsluis heeft in Vlaardingen de topper tegen CWO met een klinkende 1-3 (0-2) overwinning afgesloten en staat met een voorsprong van drie punten voorsprong op het morsende DCV fier aan de leiding in de tweede klasse D.

‘’Ik had vooraf een heel zware middag verwacht van een heel goede tegenstander, maar achteraf is CWO mede door een snelle goal ons meegevallen en zijn we in heel de wedstrijd nauwelijks in de problemen geweest’’, sprak trainer Paul Bestebreur lovend over zijn ploeg. ‘’Zij weken in tegenstelling tot in Hellevoetsluis af van het spelletje 3-5-2. Daar hadden we toen moeite mee, maar nu met het 4-4-2 systeem stelden wij daar op advies van de spelers het vertrouwelijke 3-2-2-3 systeem tegenover en dat hebben de mannen goed gedaan.’’ Hellevoetsluis nam na ruim een kwartier spelen via een afstandsschot van Davy Mierop de leiding: 0-1. Na een half uur bediende Marley Dors de op snelheid liggende Damiano Vaudo, die op weg naar de 0-2 binnen de zestien onderuit werd getrokken, maar de meegekomen Marley Dors (foto) een strafschop niet wilde afwachten door de bal alsnog in het Vlaardingse doel te tikken: 0-2. ‘’Je merkte de focus in de kleedkamer, het gevoel dat er niets viel te halen, de punten mee moesten naar Hellevoetsluis. De ploeg heeft er zoveel strijd, energie en beleving ingestoken dat het eigenlijk niet meer mis kon gaan. We zijn ook niet in de problemen gekomen, hebben de tweede helft volledig onder controle gehad.’’ Toen Davy Mierop de uitblinkende Marley Dors vond en deze vanaf de punt van de zestien de Vlaardingse goalie voor de derde keer passeerde, was de wedstrijd gespeeld: 0-3. ‘’CWO is vanwege een uitsluiting met tien man nog wel gaan pompen, maar toen ons een strafschop werd ontnomen en zij in de counter op 1-3 waren gekomen, hebben we het even moeilijk gehad. We hebben uiteindelijk met goed en degelijk voetbal dik verdiend gewonnen en dat stemt mij tot tevredenheid.’’ Hellevoetsluis wacht dinsdagavond in Rotterdam de krachtmeting tegen medetitelkandidaat Sparta. Hellevoetsluis speelt zaterdag om 15.00 uur thuis tegen Pelikaan.

Hellevoetsluis: Daniel Ribaric; Daniel Dijksman, Jeffrey de Koning (60. Luuk Engels), Onur Furuncu; Richard Zebregs (70. Rephendry Amsterdam), Brian Poelman; Davy Mierop, Damiano Vaudo; Glenn Stoffers, Marley Dors (70. Victor Haze), Fabian Boekholt. 

Tessa ‘t Mannetje 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant