Anastasia Schnocks

Nieuwenhoorn wint open wedstrijd van Heinenoord

Algemeen 595 keer gelezen

Nieuwenhoorn- Nieuwenhoorn ligt na een 5-3 (3-2) overwinning tegen laagvlieger Heinenoord op schema betreffende de tweede plaats in de eerste klasse B.

‘’Het was voor het publiek een aantrekkelijke en open wedstrijd, maar voor een trainer ben ik gematigder’’, loofde trainer Oscar Biesheuvel het aanvallende spel, maar was hij kritisch over het aantal tegentreffers. ‘’Vijf keer scoren is heel goed, betekent ook dat je aan de bal goed hebt gespeeld. Hoewel we bijna geen kans hebben weggegeven, zijn de drie tegengoals wel weggevertjes. We kwamen met 0-1 achter, vervolgens hebben we de overige keren voorgestaan. Maar door de tegengoals op de verkeerde momenten bleef het spannend. Bij 4-2 dachten we dat het klaar was, maar werd het door de 4-3 weer spannend. Het bleef daardoor heel de wedstrijd opletten totdat de bevrijdende 5-3 viel.’’

Jeffrey Burger bracht de partijen met een intikker op gelijke hoogte (1-1), waarna de spits bij de tweede paal een afgemeten voorzet van Gregory Paula tegen het garen kopte: 2-1. Melvin Winterberg leek met de 3-1 rust in de tent te brengen, maar toen Heinenoord vlak voor rust uit een hoekschop tegen scoorde werd het toch weer spannend: 3-2. De thuisclub bleef de betere ploeg, maar moest alert blijven voor een nieuwe tegentreffer. Frank de Regt leek met de 4-2 de wedstrijd in het slot te werpen, maar toen de bezoekers op 4-3 kwamen werd het toch weer billen knijpen. Totdat Neil Overheid vijf minuten voor tijd uiteindelijk de verlossende 5-3 op het scorebord bracht. Nieuwenhoorn speelt dinsdagavond om 20.00 uur op het sportpark aan de Rijksstraatweg tegen Oranje Wit. Nieuwenhoorn speelt zaterdag de uitbeurt bij Papendrecht.

Nieuwenhoorn: Ünal Can Bayka; Gregory Paula, Mike van de Ruit, Frank Molendijk, Victor de Blok; Delano a Cohen, Danique Wolters, Frank de Regt; Jeffrey Burger (80. Roeland de Bruijne), Melvin Winterberg, Christian Dabaghian (75. Neil Overheid).