Echtpaar Hageraats - Van Vugt viert 60-jarig huwelijk.
Echtpaar Hageraats - Van Vugt viert 60-jarig huwelijk. Foto: Wil van Balen

‘Ze gingen dansen en er was meteen een klik’

Algemeen 610 keer gelezen

Hellevoetsluis – Op dinsdag 26 april vierden Cor en Wil Hageraats hun 60-jarige huwelijk. In hun woning aan de Wetering was het een gezellig samenzijn met hun twee dochters en beide schoonzonen. Op deze feestelijke dag, kregen ze ook bezoek van de burgermeester, die met een mooi boeket het echtpaar nog eens hartelijk kwam feliciteren.

Milène Junius, de burgermeester van Hellevoetsluis ging op een zonnige dinsdagmiddag op bezoek bij Cor (83) en Wil (81) Hageraats. Ze overhandigde een mooie bos bloemen en daarbij de felicitaties van het gemeentebestuur van Hellevoetsluis. Cor en Wil ontmoetten elkaar via gezamenlijke kennissen. Ze gingen dansen en er was meteen een klik. Het eerste half jaar van hun samenzijn betrokken ze een zolderkamer. Het was wachten op de bouw van een flat in Hoogvliet. Voordat ze deze flat mochten betrekken moest er eerst getrouwd worden. Er kwam ook iemand kijken, of Cor en Wil wel netjes genoeg waren. Cor: “Ik kwam net van een nachtdienst af en lag dus overdag in bed, dat vonden ze vreemd, we hebben het maar snel uitgelegd.” De bruiloft was geweldig. Wil was een plaatje in haar zelfgemaakte trouwjurk. Cor had zelfs een jacquet en hoge hoed gehuurd voor de dag. “Voor 27 gulden, een heel bedrag in die tijd”. In Hoogvliet werden ook beide dochters geboren, het was schipperen, drie hoog, geen lift en maar 1 kolenkachel. Cor sjouwde in die tijd heel wat kolen de trappen op. In 1972 reed de familie Hageraats op weg naar de camping in Ouddorp door Hellevoetsluis. Daar zagen ze de aankondiging van de bouw van nieuwe flats. Wil: “Ik heb meteen gebeld en dacht, het zal wel niks worden, er is zoveel woningtekort maar tot mijn grote plezier, mochten we meteen een flat uitzoeken”. En zo kwamen ze in Hellevoetsluis terecht, eerst aan de Egelantier en later aan de Eik. Sinds 8 jaar wonen Cor en Wil met veel plezier aan de Wetering.

Camping “de Klepperstee” heeft een grote rol gespeeld in het leven van de familie Hageraats. Met dochters Lydia en Mirjam begonnen ze op een veldje in een tenthuis,(red: een huisje van hout met een dak van tentzeil). Later bouwden ze zelf in de loop der jaren nog twee stenen huisjes. Op de camping werden Shetlander pony’s verhuurd. Lydia en Mirjam waren gek op die beestjes. Na een maand zeuren breekt Cor, “Ik kwam ineens met drie Shetlanders thuis”. In de winter ging Cor door weer en wind naar de paardjes toe om ze bij te voeren. Ondertussen hadden Lydia en Mirjam een eigen bedrijfje gestart, zo jong als ze waren. Elke vakantie verhuurden ze hun Shetlanders aan de kinderen van de camping. Een heerlijke tijd.

Zaterdag hebben Cor en Wil hun 60-jarig huwelijk nog eens goed gevierd. Met kinderen en kleinkinderen hebben ze lekker gegeten in “Het wapen van Stellendam”.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant