Nieuwenhoorn neemt kat in het nauw NeptunusSchiebroek

Algemeen 463 keer gelezen

Rotterdam- Nieuwenhoorn blijft door een 2-4 (1-1) overwinning tegen NeptunusSchiebroek in het spoor van Kloetinge. Terwijl de koploper in de eerste klasse B met 4-0 zegevierde over Oranje Wit, verloor de naaste concurrent XerxesDZB met 1-3 van RVVH waardoor Nieuwenhoorn weer is opgeklommen naar de tweede plaats.

‘’De belangrijkste overwinning ten opzichte van de concurrentie is die van onszelf’’, keerde trainer Oscar Biesheuvel zich bewust af van de overige uitslagen. ‘’Wat wij willen is de nacompetitie veiligstellen en daar werken we hard aan.’’ Nieuwenhoorn nam tegen de hekkensluiter met 0-1 de leiding door Dimitri Gomes Almeida, die vlak voor rust zou uitvallen met een blessure. ‘’We hebben een uitstekende eerste helft gespeeld en kwamen terecht op voorsprong. Door een foutje in de opbouw werd het 1-1. We zijn er in de tweede helft volle bak voor gegaan, maar het spel was wel iets onrustiger.’’

Nieuwenhoorn nam wederom een voorsprong door een strafschop van Melvin Winterberg nadat Jeffrey Burger binnen de zestien onderuit was gehaald: 1-2. Lukas Hamann (foto) leek de overwinning met een voltreffer veilig te stellen, maar toen de aanvaller tegen zijn tweede gele kaart was aangelopen, kregen de tien van Nieuwenhoorn het toch nog moeilijk. ‘’Het werd toch weer een probleem, want Neptunus speelde alles of niets, kwam terug tot 2-3 en werd het toch nog even spannend. Toen we even later 2-4 scoorden (Chris Dabaghian, DR) was de buit binnen.’’ Bij Nieuwenhoorn ontbraken de doelverdedigers Mike van de Wijngaart (geblesseerd) en Mark van der Leeden (vakantie), maar invaller Ünal Can Bayka speelde een uitstekende wedstrijd. Victor de Blok maakte zijn rentree in de hoofdmacht. Nieuwenhoorn speelt zaterdag om 14.30 uur, tijdens de Rommelmarkt van Nieuwenhoorn, op het sportpark aan de Rijksstraatweg tegen Heinenoord.

Nieuwenhoorn; Ünal Can Bayka; Merijn Wolters, Mike van de Ruit, Frank Molendijk, Victor de Blok; Delano a Cohen, Melvin Winterberg, Frank de Regt (80. Danique Wolters; Jeffrey Burger, Dimitri Gomes Almeida (44. Lukas Hamann), Christian Dabaghian.