Kaat Stieber is met recht trots op haar prijs!
Kaat Stieber is met recht trots op haar prijs! Foto: PR

Prestigieuze prijs voor Kaat Stieber

Algemeen 668 keer gelezen

Milaan -  Afgelopen week werd in Milaan hét kunst-evenement van het jaar gevierd, waar kunstenaars van over de hele wereld werden bekroond voor hun werk. De ‘International Art Rewards’ van Milaan. 

Kunstfotografe Kaat Stieber werd hier uitgeroepen tot grootmeester in de kunst met de ‘Great Master Of Art Reward’. Een geweldige prijs, die verbonden is aan de grote held van Kaat, Caravaggio.

Caravaggio is een van Kaat’s grote helden aller tijden. Hij is een groot meester, die ze al vele jaren bewondert. Daarin is ze niet alleen, ook de grote meester Rembrandt van Rijn was een groot bewonderaar van deze schilder. De unieke stijl waarin gewerkt wordt met kleur en licht heeft Kaat altijd geïnspireerd.

Op de vraag of het erg leuk was in Milaan, moet ze even slikken. “Ik kon de prijs niet persoonlijk ophalen en daar heb ik eeuwig spijt van. De vlucht, die ik moest nemen, zou te laat terugkeren in Rotterdam, zodat ik een opdracht zou mislopen, en dat risico wilde ik niet nemen. Maar dat doet wel pijn hoor, de prijs werd ook nog eens uitgereikt in de grote zaal van Leonardo da Vinci, een unieke ervaring en die mis je dan. Bij een volgende uitreiking houdt echt niemand of niets me tegen”, besluit ze met een lach.

Kaat is altijd al met kunst bezig geweest. Het begon met theater, kostuums maken, verhalen vertellen. De overstap van theater naar fotografie was voor Kaat niet vreemd. Kaat : “Ik hou van verhalen vertellen en ik merkte dat ik verhalen vertellen via fotografie, zelfs nog leuker vind, dan theater maken.”

Kaat Stiebel’s fotografie is gebaseerd op de oude meesters. Dat resulteert in een speciale sfeer, zodat haar foto’s bijna schilderijen zijn. Elke foto vertelt een eigen verhaal. De laatste 4 jaar heeft Kaat aan een bijzonder project gewerkt. ‘Made in Holland’, een fotoboek gevuld met schitterende foto’s. Kaat : “Dit boek wilde ik al langere tijd maken, maar mijn werk was echter zo druk, dat het maar niet af kwam. Met de corona epidemie, kreeg ik de mogelijkheid om mijn tijd helemaal in dit fotoboek te steken.”

Hellevoeters, die nieuwsgierig zijn geworden naar het werk van Kaat Stiebel, kunnen dit binnenkort in Hellevoetsluis gaan bekijken. Samen met kunstenaars, Wim van Willegen, Angela Scholten en Ruth Horstmanshoff houdt zij dan  een expositie in de kerk aan de ring in Hellevoetsluis. Kaat : ”De kerk aan de ring is helaas verkocht en we wilden nog 1 keer iets moois in de kerk organiseren. Zeker om alle vrijwilligers die jarenlang zo hard voor dit mooie kerkje hebben gewerkt, een hart onder de riem te steken.”

De expositie heet ‘Art goes to church’ en is gratis te bezoeken op 14 en 15 mei van 12.00 uur tot 17.00 uur. Het adres is : Ring 2, 3222 AE Hellevoetsluis. Een echte aanrader!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant