Afbeelding
Foto: DDR Productions

Beleef de Vestinghaven Hellevoetsluis

Algemeen 584 keer gelezen

Hellevoetsluis - Op zondag 1 mei kunnen bezoekers de Vestinghaven van Hellevoetsluis met verschillende activiteiten opnieuw ontdekken. Fortresse Holland zorgt samen met lokale ondernemers voor een inspirerende middag met rondleidingen en wandelingen langs de bekende plekken van de vesting van Hellevoetsluis. 

Bezoekers kunnen vanaf 12:00 uur opstappen bij Midicamping van der Burgh in Rockanje en vervolgens doorrijden naar Camping ’t Weergors in Hellevoetsluis. Het Toeristentreintje Hellevoetsluis zal vanaf de campings richting Droogdok Jan Blanken rijden waar het openingswoord van Fortresse Holland zal plaatsvinden. 

Vervolgens starten om 13:00 uur de excursies die ieder 1,5 uur zullen duren. Laat je meenemen op reis tussen verleden, heden en beleving met:

 • een rondleiding van Verdedigingswerken Hellevoetsluis

 • een rondleiding van Stadsgids Michiel de Ruyter 

• een rondleiding negentiende eeuw Hellevoetsluis met Bob Benschop 

De rondleidingen zullen allemaal eindigen in de tuin van gemeentehuis Hellevoetsluis. Na een gezamenlijke afsluiting met Fortresse Holland rijdt het Toeristentreintje de bezoekers weer terug naar de desbetreffende campings. Maar er kan uiteraard ook even na geborreld worden op het gezellige terras van de vesting! 

De horeca ontvangt je graag voor een late lunch, borrel of vroeg diner. Duik zondag 1 mei  in het maritieme verleden, de rijke historie en de mooie omgeving van de vesting van Hellevoetsluis. Tickets voor de rondleidingen, treinkaartjes en meer informatie kunnen gevonden worden op: https://fortresseholland.nl/tickets. Deze tickets zijn uitsluitend online aan te schaffen. Je kunt hier je online ticket kopen voor een van de activiteiten of een rit met het toeristentreintje. Verbinden van toerisme en erfgoed in de regio Deze dag is het begin van een mooie samenwerking voor terugkerende activiteiten in en rondom Vestinghaven Hellevoetsluis.

In samenwerking met Camping ‘t Weergors, Midicamping van der Burgh, Stichting Verdedigingswerken, historicus Bob Benschop, natuurgids Karin Noordhuis en stadsgids Michiel Beleef de Vestinghaven Hellevoetsluis – pagina 2 de Ruyter verbinden we de regio op het gebied van toerisme en erfgoed en willen we een impuls geven aan de beleving van Hellevoetsluis en de regio.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant