Sem van Heeswijk en Jesse van den Berg

Acht medailles en twee bekers op Nederlands Kampioenschap turnen Heren!

Algemeen 789 keer gelezen

Voor KDO Sport Hellevoetsluis kwamen afgelopen weekend 2 turners in actie op zowel het Nederlands Kampioenschap als voor de toestelfinales. Op het Nederlands Kampioenschap turnden de beste 30 turners per niveau.

Voor Sem van Heeswijk en Jesse van den Berg was de voorbereiding uitermate goed met medailles in bijna alle wedstrijden. De spanning zat er goed in, maar met beide goede kansen begonnen de heren aan de wedstrijd. Sem van Heeswijk mocht zaterdag de spits afbijten in Duiven, waarbij Sem begon op zijn favoriete toestel. Sem turnde een erg goede wedstrijd en behaalde zaterdag op 4 van de 6 toestellen een top-5 positie. Met een streng gejureerd voltige onderdeel behaalde Sem op het NK een erg knappe 6e plek, met maar 0.35 punten verschil met de nummer 3. Jesse mocht daarna zijn wedstrijd turnen, waarbij Jesse een stabiele wedstrijd turnde zonder fouten. Jesse turnde op 3 toestellen een 1e plek en dit resulteerde in een Nederlands Kampioen in de junioren 2e divisie! Jesse mag zich een jaar lang de beste noemen van heel Nederland in zijn categorie.

Nederlands kampioen
Op zondag turnde beide mannen beide op 4 toestellen hun oefeningen. Voor de toestelfinales mochten alleen de beste 8 turners op de toestelfinale deelnemen, dus dit is al een hele prestatie op zich. Sem heeft hele mooie oefeningen laten zien en is enorm vooruitgegaan dit seizoen. Dit heeft Sem vooral kunnen laten zien op de rekstok, waarin hij revanche mocht nemen op zijn vorige rekstok finale. Sem mocht de bronzen medaille mee naar huis nemen en behoort tot de top 3 van Nederland op de rekstok voor het turnjaar 2021/2022. Jesse wist dit weekend alle verschillende kleuren medailles mee naar huis te nemen. Jesse behaalde een 1e plaats op sprong en vloer, een 2e plaats op ringen en een 3e plaats op het toestel voltige. Jesse mag zich op deze toestellen dan ook een jaar lang Nederlands kampioen noemen of heeft een plaats binnen de top 3 van Nederland weten te bemachtigen.

Als laatste werden ook alle scores van de afgelopen kwalificaties bij elkaar opgeteld tot een seizoenswinnaar. Hierin mag Sem over 4 wedstrijden zeer stabiel geturnd en mocht via een 3e plek de beker mee naar huis nemen. Jesse heeft over 4 wedstrijden net zo’n stabiele kwalificatie geturnd als Sem en mocht via de 2e plek ook de beker mee naar huis nemen. Een erg succesvol weekend met een aantal Nederlands Kampioen titels voor deze mannen!