Het waterpeil wordt aangepast aan weidevogels. Foto: Remie Kranendonk | REEM.
Het waterpeil wordt aangepast aan weidevogels. Foto: Remie Kranendonk | REEM. REEM.; Remie Kranendonk | REEM.

Groen waterschap draagt bij aan biodiversiteit

Algemeen 223 keer gelezen

In de rubriek Buiten gewoon groen vertelt Hollandse Delta iedere week iets over de natuur in onze omgeving. Het waterschap verzorgt veel groen in de polder.

Het waterschap beheert water én groen. Voor stevige dijken, veilige wegen en schoon water in sloten, singels en kanalen. Over de taken heen ligt een allesomvattend en samenhangend groenbeleid. Daarbij is het behouden en waar mogelijk versterken van de biodiversiteit in ons werkgebied een belangrijke groene waarde. “Wij zijn een belangrijke beheerder van het landschap en de biodiversiteit. Onze plannen hiervoor staan in ons Groenbeleidsplan 2022-2027 ‘Buitengewoon groen’. Niet alleen nu, maar ook later willen we veilig en prettig wonen en werken. Daarom houden we rekening met de gevolgen van klimaatverandering, zoals extreme neerslag, droogte en hitte. Waar mogelijk werken we duurzaam en gebruiken we grondstoffen opnieuw. We (her)planten bomen en vergroten de biodiversiteit. Enkele voorbeelden: We passen het waterpeil aan voor meer weidevogels. We maaien gefaseerd voor het leefgebied van insecten. Gemaaid bermgras blijft langer liggen, zodat plantenzaden kunnen rijpen.

In het groenbeleidsplan lees je meer over de maatregelen en concrete acties en wat het waterschap daarmee wil bereiken: https://www.wshd.nl/waterschap-maakt-plan-voor-groen-in-de-polder.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant