De fiets werd officieel uitgereikt door Walter Hendriks van de Kledingbank ZHE.
De fiets werd officieel uitgereikt door Walter Hendriks van de Kledingbank ZHE.

1000e fiets uitgereikt Fietsbank Voorne Putten

Algemeen 384 keer gelezen

Hellevoetsluis – Op maandag 25 april werd de 1000e fiets uitgereikt door Fietsbank Voorne Putten.

Op maandag was het een klein feestje aan de Brasem, waar Fietsbank Voorne Putten sinds kort een prachtig onderkomen heeft gerealiseerd in het voormalig schoolgebouw. Daar vond dan ook de uitreiking van de 1000e fiets plaats. Maar liefst 999 inwoners van Voorne-Putten werden eerder al door de vrijwilligers van de Fietsbank blij gemaakt met een fiets. Het duizendste exemplaar werd geschonken aan het Oekraïense gezin waar we eerder over schreven. Zij waren een van de eerste vluchtelingen die in Hellevoetsluis aankwamen na de barmhartige reis van Linda en Rinus Melis vlak na het uitbreken van de oorlog. Zij brachten hulpgoederen en namen een aantal vluchtelingen mee terug naar Nederland.

De 1000e fiets werd officieel uitgereikt door Walter Hendriks van de Kledingbank ZHE. Familie Zacharova uit Kiev, Oekraïne, nam de fiets in ontvangst onder grote belangstelling van vrijwilligers en belanghebbenden. 

Druk met opknappen
Frans Sikken van stichting fietsenbank Voorne Putten hield een mooie speech: “Op 18 februari 2018 begon een groepje vrijwilligers met het repareren van oude en niet meer gebruikte fietsen. Walter Hendriks van de Kledingbank ZHE bood het groepje vrijwilligers een ruimte aan, waar de gerepareerde fietsen uitgegeven konden worden. En zo werd de stichting fietsenbank Voorne Putten geboren. Bij de eerste oproep in de lokale kranten om oude fietsen, werden er maar liefst 100 fietsen verzameld. De vrijwilligers hadden het meteen heel erg druk met het opknappen van al die fietsen. In tuintjes en schuurtjes werd hard gewerkt. De missie van de fietsenbank is én blijft armoedebestrijding. Iedereen in onze samenleving, die minder dan 130% van het minimumloon ontvangt komt in aanmerking voor een fiets. Het is triest dat nog steeds 10% van de kinderen opgroeit in armoede. Dankzij de hulp van woningbouwvereniging Maasdelta, kon de stichting uitbreiden. Er werd een ruimte aangeboden voor de opslag van fietsen. Ook Hoveniersbedrijf Van Haastert bood hulp, voor een schappelijke prijs kon er gebruik worden gemaakt van een kleine werkplaats.”

Frans Sikken sloot zijn betoog met een oproep :“Door de toestroom van de vele vluchtelingen, veelal uit Oekraïne, komt de stichting fietsen en ook handen tekort. En ook financiële steun is zeer welkom: Stichting Fietsbank Voorne Putten NL 97 RABO 0375 4792 95.”

Uit de krant