De deelnemers gingen in de pedalen voor het goede doel. Foto: Luèn Ooft (IOB)
De deelnemers gingen in de pedalen voor het goede doel. Foto: Luèn Ooft (IOB) Luèn Ooft (IOB)

The Heavenly Stars rijden voor KiKa

Algemeen 93 keer gelezen

Hellevoetsluis - Zaterdag 16 april reden The Heavenly Stars en hun contacten een voorjaarsrit van 100 km op de wielrenfiets. 

Ingenieursbureau IOB was deze keer hun gastheer en sponsor. The Heavenly Stars bestaan 10 jaar en hebben in die jaren meer dan € 450.000,- gesponsord aan diverse goede doelen die onderzoek doen naar betere behandelmethoden van levensbedreigende ziekten.  De deelnemers zijn medewerkers van bedrijven die met Maasdelta samenwerken.  De route startte in Hellevoetsluis. De sportievelingen reden vervolgens als groep met voorrijders, bezemwagen en begeleiding van motoren. Onderweg werd slechts één keer gestopt voor een pauze. Dit jaar is KIKA (kinderenkankervrij) het doel van The Heavenly Stars. Het streven is om eind 2022 meer dan € 50.000,- aan KiKa te kunnen overhandigen. Voor het sportieve hoogtepunt van 2022 gaan ze in de maand juni, met 37 deelnemers en 10 ondersteuners naar de Mont Ventoux. Daar zullen de deelnemers de berg driemaal op fietsen. Wat een prestatie!

Jaarlijks krijgen bijna 600 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 81% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Het doel van KiKa is om dit percentage te verhogen naar 100%. KIKA  werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd.

Uit de krant