Een mooie bos bloemen en een fijn gesprek met wethouder en locoburgemeester Margriet Den Brok voor het diamanten echtpaar.
Een mooie bos bloemen en een fijn gesprek met wethouder en locoburgemeester Margriet Den Brok voor het diamanten echtpaar. Foto: Wil van Balen

Echtpaar Van der Lende viert 60-jarig huwelijk!

Algemeen 134 keer gelezen

Hellevoetsluis - Vorige week maandag, 11 april, vierden Sjoerd-Jan (84) met als roepnaam Sjors en Ariena Maria (78) ofwel Riet Van der Lende hun 60 jarig huwelijk met een bezoekje van de locoburgemeester en een etentje bij Boelies met kinderen en kleinkinderen.

Margriet den Brok kwam op de koffie bij het paar voor een gezellig gesprek. Zij overhandigde, zoals gebruikelijk,  een prachtige bos bloemen alsook felicitaties namens het gemeentebestuur van Hellevoetsluis. 

Sjors en Riet leerden elkaar in 1961 op Rotterdam-Zuid kennen. Riet werkte in een kruideniertje bij haar zus, Sjors kwam daar kolen brengen. Je kon er vroeger namelijk emmers heet water halen. “We werden gekoppeld door ‘Piet de Kolenwerker’ een collega van me” vertelt Sjors. En  het was gelijk raak tussen het jonge stel. Nog geen jaar later trouwden ze op 11 april en in oktober werd hun eerste zoon geboren. Het stel betrok hun eerste eigen woning aan de Adrianastraat met een huur van slechts vijf gulden! Daar werden hun drie oudste kinderen geboren; in ‘62, ‘63 en 1964. Een hele drukke tijd voor het jong getrouwde stel. Drie jaar later kwam hun enige dochter Miranda ter wereld toen ze inmiddels waren verhuisd naar de Justus van Effenstraat in Spangen. Later verhuisde het gezin naar de Potgieterstraat. Jarenlang was Sjors kolenboer en daarna is hij bij de gemeente Rotterdam gaan werken. Als ambtenaar werkte hij bij Sport en Recreatie; een van zijn taken was het bijhouden van de velden bij Zestienhove.  Iedere zomer gingen ze zes weken lang met het hele gezin naar de camping in Sassenheim, met de tent. Omdat Sjors natuurlijk niet zes hele weken vrij kon krijgen, ging hij doordeweeks gewoon aan de slag en kwam in het weekend weer naar zijn gezin op de camping. Toen de kinderen wat groter werden, is ook Riet weer aan het werk gegaan. In een verzorgingshuis in Ommoord werkte ze een aantal jaar in de keuken.

Toen er in de wijk Spangen steeds meer drugsoverlast kwam, besloten Sjors en Riet met hun gezin te verkassen naar Hellevoetsluis. Ze kwamen in de net opgeleverde woningen aan de Pomona (De Kooistee) terecht. Daar hebben ze 34 jaar gewoond. Eigenlijk hadden ze er graag willen blijven wonen, maar toen Riet van de trap was gevallen werd het tijd om naar een gelijkvloerse woning te gaan kijken. Die vonden ze in de Buiten-Veste waar ze inmiddels al weer vijf jaar wonen. Riet borduurt graag; in hun woning hangen dan ook meerdere zelfgeborduurde schilderijen. Tegenwoordig borduurt ze vooral kaarten. Sjors is een ‘computernerd’ hij zit heel graag achter zijn computer en houdt alles bij in zijn eigen database. Het echtpaar heeft maar liefst 11 kleinkinderen en een hele rits achterkleinkinderen. 

Uit de krant