Zoë-May, de jongste vrijwilligster van Wensdag, hielp graag mee om andere kindjes blij te maken.
Zoë-May, de jongste vrijwilligster van Wensdag, hielp graag mee om andere kindjes blij te maken.

Wensdag in actie voor Oekraiense gezinnen!

Algemeen 147 keer gelezen

Hellevoetsluis- Wensdag organiseert al 7 jaar organiseren voor kindjes die in de kerstperiode niet vanzelfsprekend een krijgen! Jaarlijks maken wij met dat initiatief ruim 200 kinderen uit de omgeving blij met een mooi cadeau dat zij vaak zelf hebben kunnen uitzoeken bij Top1Toys! 

“Er zijn op dit moment veel kindjes die ons land binnen komen die noodgedwongen hun speelgoed hebben moeten achter laten door de oorlog die gaande is tussen Rusland en Oekraïne” zegt Nick van Straaten. “Wij vinden dat deze kinderen weer moeten kunnen spelen en hun troost moeten kunnen vinden bij een knuffel en besloten in actie te komen! Slechts één telefoontje later hebben we samen met Top1Toys een geschikt spel en een knuffelbare knuffel gevonden waar we de eerste (aantal) kinderen blij mee gaan maken. Het mooiste is misschien wel dat Anita (de eigenaresse van Top1Toys Hellevoetsluis) niet veel later terugbelde om te zeggen dat zij samen met haar man John ( Autobedrijf den Hartog) de rekening voor deze eerste groep kinderen betalen!”

Wil jij ook een steentje bijdragen aan dit initiatief? Stuur even een mailtje aan wensdaghellevoetsluis@gmail.com. Wensdag koopt voor elk gezin uit Oekraïne dat hier neerstrijkt het spel ‘Matchify’ (omdat dit een spel is met plaatjes en dus een taalbarrière wegneemt) en een 30cm grote ronde knuffelbare pluche knuffel waarbij hopelijk een kind zijn troost kan vinden. Voor elke €10,- kan een kindje blij gemaakt worden met dit pakket dus alle beetjes helpen!

Uit de krant