De Helvoetse Reddingsbrigade heeft er mede voor gezorgd dat de wens van mevrouw Quispel in vervulling kon gaan.
De Helvoetse Reddingsbrigade heeft er mede voor gezorgd dat de wens van mevrouw Quispel in vervulling kon gaan. Foto: Wil van Balen

Nog één keer in het zwembad plonsen

Algemeen 1.487 keer gelezen

Hellevoetsluis - ‘Ik zou nog eens één keer in mijn leven willen zwemmen’ verzuchtte mevrouw Quispel tegen Corien en Nancy. Verzorgenden-VIG Nancy van der Wagt en Corien Schutten zijn sinds zes jaar de vaste verzorgenden van Henny Quispel uit Hellevoetsluis. 

Nancy: “Ik ben meer dan 25 jaar actief bij de reddingsbrigade in Hellevoetsluis dus ik dacht ik ga gewoon proberen dit voor haar te verwezenlijken. Gelukkig wilden mijn collega’s van de Reddingsbrigade helpen, om dit samen met ons, mogelijk te maken voor deze dame.”

“Mijn moeder (81) Hendrika Maria, roepnaam Henny, is al tien jaar weduwe. Initialen HM, dus wij noemen haar ook wel Hare Majesteit” zegt André Quispel gekscherend. “Ze ziet en hoort alles. Na het overlijden van mijn vader zijn wij haar mantelzorgers geworden. Naast dat ze hartpatiënt is, is ze ook nierpatiënt en heeft ze diabetes en artrose. Op dit moment moet ze drie keer per week dialyseren.” Veel Hellevoeters kennen zijn bijzondere achternaam niet, maar kennen André wel. Hij is een van de vrijwilligers van de EHBO (23 jaar) en werkt bovendien vele jaren bij Barendrecht Elektra. “Ik woon zelf 35 jaar in Hellevoetsluis. Mijn ouders komen van Heijplaat en zijn mij later achterna gekomen naar Hellevoetsluis en zijn aan de Terwogtstraat gaan. Mijn moeder is een mensje van de dag. We lopen, door alles wat ze lichamelijk mankeert, in en uit het ziekenhuis met haar.”

Plonsdiploma
En toen was het zover; er mocht gezwommen worden. Alles was geregeld, de vrijwilligers van de Reddingsbrigade maakten zich klaar voor het moment. “Blijf je wel bij me had ze van tevoren gevraagd” gaat Nancy weer verder. Toen ze eindelijk weer eens op de rand van het zwembad stond, sprong ze er gewoon in voordat iedereen er eigenlijk klaar voor was. Ze wilde zo graag. “Ik was amper in het water, kwam net boven, toen ze er zelf al insprong” lacht Nancy. Naderhand kreeg Henny van Nancy en Corien een bosje bloemen en een zelf in elkaar geknutseld, heel toepasselijk, ‘Plonsdiploma’ namens de Hellevoetse Reddingsbrigade. “Corien en ik willen de vrijwilligers van de Reddingsbrigade nogmaals bedanken dat zij dit medemogelijk hebben gemaakt.

Tikkeltje eigenwijs
André: “ Mijn moeder is een lief en positief ingesteld mens. En op haar leeftijd best een tikkeltje eigenwijs. In haar hoofd kan ze alles nog, maar het lichaam zegt nee. Na haar plons in het water en eenmaal op het droge zakte ze dan ook helemaal in. Haar kracht en energie was helemaal op, maar ze heeft het wel meegemaakt.” Vorige week dinsdagavond genoot ze van het zwemmen in de Eendr8 en donderdagochtend werd ze alweer geholpen door Nancy en Corien om naar de dialyse te gaan. “Ik vind het geweldig wat Nancy en Corien samen met de Reddingsbrigade geregeld hebben!”


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant