Het trotse team van PizzaFresca.  Foto: Miranda van Hulst - MvH Fotografie
Het trotse team van PizzaFresca. Foto: Miranda van Hulst - MvH Fotografie

Tien jaar ambachtelijke pizza’s van PizzaFresca!

Algemeen 749 keer gelezen

Hellevoetsluis - Ton en Bettina Schepman, oprichters van PizzaFresca, hebben 20 jaar in Italië gewoond en gewerkt waardoor zij als geen ander ‘La Dolce Vita’ kennen. De smaak, de geur en de beleving van echt Italiaans eten brengen ze graag bij u voor de deur met hun ambachtelijk bereide Pizza’s, buonissimo!

Na 20 jaar Italië kwam het echtpaar 10 jaar geleden terug naar Nederland en stortte zich op een nieuw avontuur: de Pizzabus. Op 12 maart 2012 startten Ton en Bettina het concept PizzaFresca met één Pizzabus. In tien jaar tijd is het idee van het ondernemersechtpaar uitgegroeid tot een enorm succes en is een begrip in Hellevoetsluis en omstreken. Inmiddels rijdt PizzaFresca met vier Pizzabussen en heeft het bedrijf meer dan 20 medewerkers. In de tussentijd verhuisde de onderneming drie maal naar een steeds grotere loods omdat zij uit haar jasje groeide.

Ton heeft de pensioenleeftijd bereikt, maar is achter de schermen nog volop bezig met het bedrijf. Ook hun zoon Alexander en dochter Elise werken binnen de onderneming. Zij zullen het bedrijf van hun ouders na verloop van tijd over gaan nemen. Alexander is vooral in de keuken, op de werkvloer en natuurlijk als Pizzabakker op de bus waar hij de heerlijkste Pizza’s bakt. Elise doet daarentegen de reserveringen, personeel/rooster en de financiën. Kortom, alles achter de schermen.

Pizzabakker gezocht
Elise: “We hebben op dit moment vier Pizzabussen, maar we willen graag uitbreiden. Vanwege deze plannen zijn we op zoek naar nieuwe medewerkers. Lijkt het je leuk om Pizzabakker te worden dan leiden wij je zelf op. We gooien je echt niet zomaar in het diepe; van Alexander leer je de kneepjes van het vak. Het is wel belangrijk dat je een rijbewijs hebt, want je gaat zelf de Pizzabus besturen. Pas als je er echt vertrouwen in hebt, dan ga je samen met een assistent(e) met de bus op pad. De assistentes op de Pizzabus zijn veelal scholieren.”

Wat maakt een goede pizzabakker?
“Je moet het vooral leuk vinden, feeling hebben voor het vak en natuurlijk liefde hebben voor Italiaans eten. In onze professionele keuken in de Kickersbloem bereiden we alle ingrediënten voor om onze ambachtelijke Pizza’s met originele Italiaanse producten te bakken. De vaste Pizzabakkers die bij ons werken zijn fulltimers, maar parttime is ook zeker bespreekbaar. Elke dag is anders! De ene avond ben je in Hellevoetsluis, de volgende avond rij je misschien wel naar Oostvoorne en vervolgens naar Bergschenhoek. Voor feesten en evenementen rijden we heel Nederland door.”

Heb je interesse of wil je wat meer weten over het werk als Pizzabakker wacht dan niet langer. Mail Elise via elise@pizzafresca.nl of bel 0181-745018.


Uit de krant