Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Tijdelijke brug geplaatst voor voetgangers en fietsers

Algemeen 815 keer gelezen

Een maand lang zullen er onderhoudswerkzaamheden plaatsvinden aan de brug en de sluis in het Kanaal door Voorne. Sinds maandag 24 januari tot zaterdag 19 maart 2022 zijn zowel de brug en de sluis daarom niet in gebruik.

“Vanaf vandaag kunnen fietser en voetgangers gebruik maken van de zojuist geplaatste tijdelijke loopbrug” vertelt havenmeester Wimar van den Berg. Omdat de brug sinds maandag al afgesloten was voor het autoverkeer zorgde dat voor onduidelijkheid bij voetgangers en fietsers. “Vanaf morgen zal er echt nog alleen gebruik gemaakt kunnen worden van de noodbrug, want dan wordt er met een hijskraan aan de brug gewerkt.”

Fietsers die gebruik maken van de tijdelijke brug moeten dan wel afstappen. Ditzelfde geldt voor brommers en scooters: ook zij moeten afstappen en lopen. 

De val (het brugdek) van de brug wordt opgeknapt. De bestaande val wordt verwijderd, in de werkplaats opgeknapt en daarna weer teruggeplaatst. De hydraulische installatie van de sluis wordt vervangen en de cilinderstangen die de deuren openen en sluiten worden gecontroleerd en gerepareerd. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat de sluisdeuren in de komende jaren goed blijven werken.

Uit de krant