Afbeelding

Twee katten overleden door vermoedelijke vergiftiging

Algemeen 1.184 keer gelezen

“Graag wil ik iedereen die in de buurt van de dichters- en schrijversbuurt woont vragen goed op hun katten te letten” vertelt buurtbewoonster Alice in ’t Hout. 

“Onze kat Mylo is afgelopen vrijdagmiddag, nog in leven, door onze buren gevonden half op het gras en half op de stoep. Mylo is door de dierenambulance onderzocht waarna hij met spoed naar de dierenarts moest. Dit mocht niet meer baten, hij overleed binnen het uur bij de dierenarts. De dierenarts heeft aangegeven niet te weten om welk gif het gaat, maar wel dat het zeker om een vergiftiging gaat gezien de symptomen die Mylo had. Zaterdagochtend is onze andere kat Macho gevonden in de tuin van een medebuur, die ons gelijk erbij heeft gehaald. Ook hij is vergiftigd en overleden.”

“Wij weten dus niet waarmee onze katten zijn vergiftigd, maar Mylo was extreem onderkoeld geraakt waardoor een temperatuur niet meer meetbaar was bij de dierenarts. Hij kwijlde heel erg en had een erg schokkerige ademhaling en hartkloppingen. Beiden hebben ze heel erg gekwijld tijdens dit proces en het gif heeft ervoor gezorgd dat ze binnen no time volledig verlamd zijn geraakt.”

De politie is op de hoogte en heeft aangegeven dat ze graag meldingen ontvangt als er meer katten zijn waarmee hetzelfde is gebeurd. “Wij zouden zelf ook graag willen weten of er meer mensen zijn die hun kat zo hebben aangetroffen in de buurt.”

Uit de krant