Afbeelding

In de keuken van Voorne aan Zee!

Algemeen 206 keer gelezen

“Waar wij al weken druk mee bezig zijn geweest, kan nu eindelijk van de daken geschreeuwd worden! Er komt een kookboek ´In de keuken van Voorne aan Zee´!” vertelt Sanne Elenbaas. Een uniek staaltje samenwerking van Amber Christen en Sanne Elenbaas om de horeca in de nieuw te vormen gemeente Voorne aan Zee te steunen.  

Sanne Elenbaas: “Toen de horeca weer de eerste klappen moest opvangen in de maatregelen omtrent corona dacht ik, hier moet ik wat mee, hoe steun je ze op een ludieke en vooral vernieuwende manier? Het was vlak voor de feestdagen en ik mijn wensen door moest geven dat ik dacht, hoe leuk zou het zijn een kookboek samen te stellen van lokale aanbieders, wat daarnaast ook een inspiratiegids is voor als je een avondje uit wil. Maar bovenal waar de lokale horeca ook wat aan heeft?” 

Amber Christen: “Toen Sanne mij benaderde met het idee om de lokale horeca te steunen heb ik geen moment getwijfeld. Als grafisch vormgever heb ik al vaker voor de gemeente Brielle, Historisch Museum Den Briel en bijvoorbeeld het Streekarchief Voorne-Putten gewerkt en het leek mij leuk mijn kennis en expertise op deze manier voor het goede doel te benutten!” Sanne vult aan: “Met een kleine rondgang langs lokale restaurants bleek het een schot in de roos te zijn, bijna allemaal zeer enthousiaste ondernemers die het ook nog eens ontzettend leuk vinden om op de fusie naar één gemeente Voorne aan Zee vooruit te lopen en de samenwerking aan te gaan. Het kookboek moet behalve de recepten ook echt een inspiratiegids worden. Lekker offline. Zonder op je telefoon te scrollen waar je die avond uit eten gaat, pak je boek erbij en bezoek dat ene restaurant die even niet meer op je netvlies stond en laat je verrassen! Vele ondernemers maken gebruik van lokale producten, ook deze worden weer benoemd. Verder maken we gebruik van diverse lokale ondernemers die graag voor een stukje sponsoring zorgen, en daarvan kunnen we er niet genoeg hebben! Dus ben jij die lokale ondernemer in Voorne aan Zee wiens bedrijf niet kan ontbreken in het kookboek en heb jij een hart voor de plaatselijke horeca? Kijk dan eens op de website wat jij kan betekenen! Van makelaar tot boer, van supermarkt tot fotograaf, doe mee en we maken er samen een groot succes van!”

Het boek is nog niet verkrijgbaar, zodra de sponsoring rond is, zal het boek naar de drukker gaan. 

Volg de nieuwste informatie via www.volgeboekt.com of via Facebook/Instagram @indekeukenvanvoorneaanzee of in deze krant!

Uit de krant