Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Camping ’t Weergors ANWB Camping van Jaar 2022

Algemeen 663 keer gelezen

‘Hey kijk nou, dat is onze camping’! Dit bericht werd in de whatsapp-groep van vriendinnen die jaarlijks op camping ’t Weergors staan gedeeld.

Vorig jaar was de familie Riedijk al blij verrast toen er een camper van de ANWB kwam voorrijden en meedeelde dat het bedrijf genomineerd was door haar bezoekers. Op 12 januari van dit jaar kwam er nog mooier nieuws binnen: de familiecamping in Hellevoetsluis mag de titel ‘ANWB Camping van het Jaar 2022’ dragen. Het team van de camping is superblij met de winst in de categorie ‘Meest gewaardeerde huuraccommodatie’. Camping de Leistert in Limburg en Papillon Country Resort in Overijssel waren de overige genomineerden. Arda Riedijk hoorde al in november vorig jaar dat er een plekje in de top 3 was bemachtigd. Wat de 1e prijs extra waardevol maakt, is dat de stemmen zijn uitgebracht door de gasten zelf. Dat is een enorme blijk van waardering voor het hele team. “Ook restaurant ’t Karrewiel draagt er aan bij dat zo veel mensen graag bij ons komen,” vult Arda aan.

Polder cabin
Samen met broer Rob en ouders Frans en Dickie Riedijk is Arda doorlopend bezig om te kijken hoe de familiecamping aantrekkelijker gemaakt kan worden. Heet van de naald is de zogenaamde ‘polder-cabin’, een tiny house met uitzicht op de polder van Nieuw-Helvoet. Wethouder Aart-Jan Spoon bood namens het gemeentebestuur bloemen aan en nam gelijk een kijkje in de nieuwste aanwinst. “Het is voor mij geen verrassing dat jullie hebben gewonnen. Vorig jaar was je er al dichtbij en als ik zie hoe jullie het hier voor elkaar hebben en hoeveel energie jullie er in steken, dan kan ik daar alleen maar groot respect voor hebben. Van harte gefeliciteerd met de eerste prijs!.”

De stemmers die kozen voor Camping ‘t Weergors roemden de faciliteiten, de prijs-kwaliteitverhouding, hygiëne en de ligging van de huuraccommodatie. Arda voegt daar aan toe: “Wat ook belangrijk is, is dat wij er altijd zijn en dat we daardoor dagelijks aanspreekbaar zijn. Onze receptie, bijvoorbeeld, is alle dagen open.”
“Jullie zijn een echt familiebedrijf, jullie zijn de camping,” concludeerde de wethouder. Een andere recente vernieuwing is de zogenaamde Duin Glamp. Deze lijkt op een safaritent, maar is door zijn unieke design een klasse apart. De Duin Glamp heeft openslaande deuren en veel ramen waardoor je echt het gevoel hebt buiten te leven. Verder zijn er meer kampeerplekken met privésanitair gerealiseerd.

Familiebedrijf
Arda Riedijk nam in 2020 samen met haar broer Rob het familiebedrijf over van hun ouders Frans en Dickie die overigens nog steeds in het bedrijf werken. De viersterren camping met (glamping) huuraccommodaties en kampeerplaatsen ligt op 1,5 kilometer van de historische vestinghaven.

Uit de krant