Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Burgemeester Junius heeft begrip voor protest Hellevoetse horeca

vr 14 jan 2022, 16:08 Algemeen 1.388 keer gelezen

Hellevoetsluis – Vanavond zal het kabinet officieel de versoepelingen bekend maken die donderdag al uitlekten. Zoals het er nu naar uitziet blijft zowel de horeca als de cultuursector nog dicht. Daarom hebben landelijk veel horecaondernemers aangekondigd morgen open te gaan uit protest.

Ook in Hellevoetsluis hebben onder meer De Waag, De Buren, Cheers, Charlotte’s Bakery en Shine aangekondigd open te gaan uit protest. Bij veel horecaondernemers moet wel van te voren worden gereserveerd. Zo is op het bord bij Charlotte’s Bakery te lezen ‘Ook hier kunt u op afspraak winkelen. Dat heet: reserveren!’

Gemeente Hellevoetsluis laat weten veel begrip voor te hebben voor ondernemers waarbij het water aan de lippen staat laat een woordvoerder weten. “We begrijpen dan ook dat het kabinet probeert gehoor te geven aan de oproep uit de samenleving. Dat er vanaf zaterdag versoepelingen komen voor winkels is hierin een eerste stap. Hopelijk volgen er binnenkort meer versoepelingen. We vinden het ontzettend jammer dat ons theater, de gehele culturele sector en de horeca nu nog niet open mogen. Maar de Omikronvariant is wel een virus om rekening mee te houden.” 

Wel geeft de gemeente aan dat winkeliers zich aan de nieuwe richtlijnen dienen te houden die vanavond tijdens de persconferentie bekend worden gemaakt. Opening buiten de nieuwe richtlijnen is niet toestaan. 

Vanuit de gemeenteraad en het college is er begrip voor de actie van de horeca die zaterdag uit protest open gaan. “Wij hechten tegelijkertijd eraan dat wij als gemeente de regels van de Rijksoverheid volgen. In principe geldt het handhavingsprotocol: informeren, waarschuwen en vervolgens beboeten. In het kader van deze protestactie van de horeca, zal hier morgen coulant mee worden omgegaan tot uiterlijk 18.00 uur. Ondernemers die zaterdag na 18.00 uur nog open zijn, zijn in overtreding. Wij gaan er echter vanuit dat alle ondernemers zich houden aan deze tijd en aan de algemene coronamaatregelen.” 

Burgemeester Junius: “Vanmiddag hebben we een goed gesprek gevoerd met de ondernemers en ik begrijp dat het water aan de lippen staat van velen van hen en ik wens alle Hellevoetse ondernemers en culturele instellingen dan ook heel veel sterkte. Met hen hopen we dat de pandemie snel voorbij is en dat er spoedig meer versoepelingen kunnen komen.” 

Donderdag is er vanuit de Vereniging Nederlands Gemeenten, mede namens burgemeester Junius, een oproep aan het Kabinet gedaan om meer rekening te houden ondernemers die het zwaar hebben Ook is er vanuit het bestuur van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond de wens geuit voor meer perspectief voor deze groep op korte termijn.  

Uit de krant