Afbeelding

Looppad voetgangers tijdens werkzaamheden brug

Algemeen 881 keer gelezen

Een maand lang zullen er onderhoudswerkzaamheden plaatsvinden aan de brug en de sluis in het Kanaal door Voorne. Vanaf maandag 24 januari tot zaterdag 19 maart 2022 zullen de brug en de sluis daarom niet gebruikt kunnen worden. 

Boten kunnen in deze periode de kanaalhaven niet in- of uitvaren. Ook kan de brug niet gebuikt worden. Voor voetgangers wordt een looppad gemaakt over de sluisdeur. Dit wordt een tijdelijke brug (tussen de huidige brug en de 1e sluisdeur) met een door hekken afgeschermd pad ernaartoe  Het overige verkeer, dus ook fietsers, wordt omgeleid via andere routes. Het is voor fietsers wel mogelijk hier over te steken. Ze moeten dan wel afstappen. Ditzelfde geldt voor brommers en scooters: ook zij moeten afstappen en lopen. 

De val (het brugdek) van de brug wordt opgeknapt. De bestaande val wordt verwijderd, in de werkplaats opgeknapt en daarna weer teruggeplaatst. De hydraulische installatie van de sluis wordt vervangen en de cilinderstangen die de deuren openen en sluiten worden gecontroleerd en gerepareerd. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat de sluisdeuren in de komende jaren goed blijven werken. 

Uit de krant

Uit de krant