Het team van Café GEZIeN Voorne wil jeugdhulp op een positieve manier een stukje beter maken.
Het team van Café GEZIeN Voorne wil jeugdhulp op een positieve manier een stukje beter maken.

Nieuw: ontmoetingsplek voor ouders Café GEZIeN Voorne

Algemeen 107 keer gelezen

De droom om een ontmoetingsplek te creëren, waar ouders van kinderen met een zorg- of opvoedvraag door middel van themabijeenkomsten kennis halen en tips en ervaringen delen, wordt nu ook op Voorne werkelijkheid.  

In samenwerking met de gemeenten Hellevoetsluis, Westvoorne en Brielle gaat het team van Café GEZIeN Voorne, Brigitte van Egmond en Diana Kievit, aan de slag. Zij zullen ouders de weg wijzen in de jeugdhulp, voorlichten en verbinden met elkaar en met de jeugdprofessionals. Én tegelijkertijd het jeugdbeleid van de gemeenten afstemmen met de praktijk zoals ouders die ervaren. Daarnaast willen zij ouders de kracht laten ervaren van het samen doen en laten voelen dat zij er niet alleen voor staan, hen de tools geven waarmee zij zich gesteund voelen en weer vooruit kunnen. Waardoor er (hopelijk) minder beroep gedaan zal worden op zware jeugdhulp. 

Onder voorbehoud vindt op 10 maart vanaf 19:30 uur de eerste bijeenkomst plaats (locatie volgt zsm), het thema luidt: “Ieder kind is anders.” Wat betekent het voor jou als ouder en voor je gezin als je kind (een vermoeden van) ASS, ADHD, LVB, NLD of anders heeft? Niet alleen ouders en verzorgers, maar ook leerkrachten en jeugdprofessionals zijn welkom om de bijeenkomsten bij te wonen. Meer informatie vind je op Facebook en Instagram onder @cafegezienvo. Aanmelden kan via: cafegezienvo@gmail.com

Uit de krant

Uit de krant