Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Scholen weer open na extra lange kerstvakantie

Algemeen 360 keer gelezen

Hellevoetsluis - De basisscholen, middelbare scholen en buitenschoolse opvang zijn vanaf vandaag weer open. 

De vakantie begon een week eerder vanwege de stijgende cijfers van de omikronvariant. Vorige week besloot het kabinet dat het niet nodig is de scholen nog langer gesloten te houden. In Hellevoetsluis gingen de kinderen van de basisscholen weer op pad naar hun juf of meester. Er gelden een aantal basisregels. Vanaf groep 6 zijn mondkapjes op de gangen verplicht. Ook moeten de kinderen twee keer per week een zelftest doen. Ouders mogen de school niet in. En bij klachten blijven leerlingen en leerkrachten thuis. 

Uit eerder landelijk onderzoek is gebleken dat bij een kwart van de scholen de ventilatie nog niet in orde is. Ventileren is volgens het RIVM nodig om de verspreiding van het virus te beperken. De gemeente kan voor scholen subsidie aanvragen om de ventilatie te verbeteren. Dit kan tot en met 31 januari 2022. 

Op het mbo, hogescholen en universiteiten wordt online onderwijs gegeven vanwege het toenemend aantal besmettingen in deze leeftijdscategorie. Daarnaast geeft dit extra tijd om jongeren in die leeftijdscategorie de komende weken hun boosterprik te kunnen geven. Op 14 januari wordt opnieuw afgewogen over het volledige maatregelenpakket, waar ook de heropening van het mbo en hoger onderwijs bij betrokken wordt. Studenten in een kwetsbare positie kunnen wel fysiek naar school. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant