Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Weer nieuwe aanwinsten voor Nationaal Brandweermuseum

Algemeen 375 keer gelezen

Hellevoetsluis - Nadat vorig jaar oktober een tankspuitauto, de DAF FFN 85 CF – 380SB, in het Brandweermuseum was aangekomen, kon museumdirecteur Ben Janssen dinsdag 4 januari opnieuw diverse voertuigen in ontvangst nemen. Waaronder een autospuit, SIV, uit Hellevoetsluis. 

Ben: “Er zijn door onze vrijwilligers heel wat uurtjes gestoken in de grote veranderingen die zijn gerealiseerd sinds de sluiting van het museum in oktober vorig jaar. Maar, we zijn zo goed als klaar en hopen dat we in de voorjaarsvakantie open mogen zijn.” Dinsdag waren de vrijwilligers ook al weer enige tijd volop in actie om ruimte te maken voor de aanwinsten die vanuit het depot in Apeldoorn op diepladers naar Hellevoetsluis werden gebracht. Uitgeladen werden een Dodge van de brandweer Vierpolders, een stoomspuit die oorspronkelijk uit Roosendaal komt en een DAF 33 Kombi bedrijfsbrandweerwagen met ladder er op van Zonnehuis Doorn. Tevens werd een autospuit uit Hellevoetsluis in ontvangst genomen. 

Het Brandweermuseum heeft een grondige verbouwing achter de rug. De receptie is verplaatst en de bezoekershoreca heeft ook een nieuwe plek gekregen. De officiële opening van het vernieuwde museum staat op de planning voor 9 april.

Op de brandweerauto staat de naam van brandweerman Renés dochter Rochelle. 

Uit de krant