Het grondwerk is al begonnen en nu ligt het beton uit te harden.
Het grondwerk is al begonnen en nu ligt het beton uit te harden.

Groen licht voor padelbanen Kooistee

Algemeen 517 keer gelezen

Hellevoetsluis - Toen tennisclub de Kooistee in 2016 besloot om een padelbaan aan te leggen, bestonden er in Nederland in totaal slechts een twintigtal padelbanen.

Inmiddels is de belangstelling voor deze ‘nieuwe’ sport booming en liggen er al meer dan 500 banen verspreid over het hele land. “Nu wordt er competitie gespeeld en niemand kijkt meer vreemd op, als je het over padel hebt,” vertelt TC de Kooistee voorzitter Wim Wallet. “Er is echt veel belangstelling voor de padelsport, een combinatie tussen tennis en squash, en we hebben dan ook besloten om twee extra banen aan te leggen op ons complex.” De banen worden direct naast het clubgebouw aangelegd, met een soort pleintje ertussen. De ondergrond hiervan is volledig geprepareerd om er naar behoefte in de toekomst nog een extra padelbaan van te kunnen maken. Wim vervolgt: “Het grondwerk is in oktober al begonnen en nu ligt het beton uit te harden. We hopen begin 2022 de kooien te kunnen plaatsen en de werkzaamheden af te ronden. Dan kunnen onze leden vanaf februari gebruikmaken van de nieuwe banen.”

Verhuur
De padelbanen van TC de Kooistee worden ook verhuurd. Op dit moment kan er – indien er ruimte is – overdag een baan gehuurd worden, na gereedkomen van de nieuwe banen ook in de avonduren. Huurders kunnen ook padelrackets lenen, alleen de ballen moeten zelf worden aangeschaft.

Opening
“We hopen op 12 maart 2022 openingsactiviteiten te kunnen organiseren. Met een clinic en een officiële handeling,” rondt Wim het gesprek af. “Tegen die tijd zal er zeker ook een kenningsmakings-actie bekendgemaakt worden, zodat belangstellenden deze mooie sport zelf kunnen uitproberen.”

Padel
Padel is definitief doorgebroken in Nederland. Bijna maandelijks komen er nieuwe padelbanen bij. Je speelt padel op een ommuurd terrein van pakweg 10 bij 20 meter; de muren zijn 4 meter hoog. Net als tennis speel je het spel met een racket, maar dan wel een dat kleiner en dikker is. Onderhands serveer je de speciale padelbal naar de tegenpartij. De puntentelling werkt hetzelfde als bij tennis. Padel ontstond in 1969 in Mexico. Via via belandde padel in Spanje. In Marbella werd in 1974 de eerste Europese padelclub opgericht. Padel is een racket- en balsport. Het wordt altijd met vier spelers gespeeld. De bal lijkt op een tennisbal. Padel is een mix van tennis en squash. De bal moet over het net op de speelhelft van de tegenstanders geslagen worden, zonder dat de bal eerst een van de wanden raakt. Het doel is om de tegenstanders zo moeilijk mogelijk te maken om de bal terug te slaan. De bal blijft in het spel als deze eerst de grond raakt en nadien een van de wanden. Dit zorgt voor langere rally’s. Tactiek is belangrijker dan kracht. De sport wordt zowel recreatief als competitief beoefend.

Uit de krant