Afbeelding

Voor iedereen fijne feestdagen, dat is onze wens!

Algemeen 65 keer gelezen

De decembermaand is een maand van warmte, lekker eten, cadeautjes in de schoen of onder de boom en gezelligheid. Toch is dit voor veel mensen helemaal niet zo vanzelfsprekend. Mensen die leven in armoede hebben geen geld om deze maand te vieren. 

Kiwanisclub Brielle steunde daarom in deze laatste maand van 2021 twee goede doelen in Hellevoetsluis: de Voedselbank en de Kledingbank. Beide doelen ontvingen €500,- euro van de club.

Voor kinderen in armoede is de decembermaand vaak extra pijnlijk. Waar anderen cadeautjes krijgen, is er in hun gezin vaak geen ruimte voor feest. De Voedselbank Hellevoetsluis deelde daarom deze periode wensboxen uit, met daarin allerlei leuks voor de kinderen. Denk dan aan entreekaartjes voor attracties in en rond Hellevoetsluis, wat lekkers een bon om een film te kijken, een gezelschapsspel. Karen de Groot, voorzitter van de Voedselbank Hellevoetsluis zegt daar over: “Met dit mooie bedrag kunnen we goed werk doen voor de mensen in onze omgeving die financieel in een moeilijke positie verkeren. We hopen dat er met de inhoud van deze box in de gezinnen, en met name bij de kinderen, een magisch feest zal zijn.”

De stichting Kledingbank ZHE stelt gratis kleding en schoenen voor mensen die leven onder het sociaal minimum. De kledingbank is er voor inwoners van de Zuid Hollandse Eilanden met een minimaal inkomen lager of gelijk aan het bijstandsniveau.  Degene met een inkomen op of onder bijstandsniveau  én de groep die in financiële nood zit door omstandigheden zoals ontslag, echtscheiding en schuldenproblematiek  ontvangen vaak een doorverwijzing van een betrokken instantie.  Hiervoor zamelen zij kleding in bij particulieren en als het kan ook bij bedrijven. Ondergoed wordt alleen nieuw geleverd vanwege de hygiëne. Speciaal voor de kinderen wordt ook speelgoed ingezameld. Walter Hendriks, voorzitter van de kledingbank is heel blij met het bedrag: “Deze bijdrage van Kiwanis hielp ons om ook de kinderen nog voor deze kerst van nieuw ondergoed en warme kleding te voorzien”.

Inzetten voor een betere wereld Kiwanis Club Brielle is groep enthousiaste vrijwilligers die graag initiatieven in de lokale gemeenschap versterkt en ondersteunt. Onze samenleving stapje voor stapje verbeteren door dichtbij huis en met kinderen te beginnen. Vanuit die gedachte steunt Kiwanis Club Brielle doelen uit deze omgeving en in het bijzonder doelen die gericht zijn op kinderen. Dat kan door middel van een financiële bijdrage of dienst.

Uit de krant