Het aantal patiënten buiten reguliere openingstijden is fors toegenomen. Een tekort aan dierenartsen zorgt voor een hogere werkdruk.
Het aantal patiënten buiten reguliere openingstijden is fors toegenomen. Een tekort aan dierenartsen zorgt voor een hogere werkdruk.

Geen nachtdiensten meer Dier Medisch Centrum

Algemeen 674 keer gelezen

Hellevoetsluis - Het Dier Medisch Centrum Hellevoetsluis is niet langer in staat om de nachtelijke service vol te houden, zoals u die al jaren van hen gewend bent. Zij zullen u voortaan in de nachtelijke uren verwijzen naar een spoedkliniek.

Er is de laatste jaren een trend met het verwijzen van de zorg buiten openingstijden naar zogeheten spoedklinieken voor dieren. De zorg voor dieren in die speciale klinieken is uitstekend. Er zijn 24/7 dierenartsen aanwezig en de voorzieningen om die goede zorg te verlenen zijn daar optimaal. Het afgelopen jaar hebben alle andere klinieken op Voorne-Putten-Rozenburg besloten om de nachtelijke dienstverlening te verwijzen naar zo’n spoedkliniek. Meestal zo’n 45 minuten rijden. 

Omdat DMC als enige kliniek nog wel 24/7 bereikbaar is, wordt het daar steeds drukker. Niet alleen overdag maar vooral ‘s avonds en ‘s nachts. Dat geeft een forse extra belasting op de artsen. Daarom is besloten dat ze gaan stoppen met de nachtdiensten tussen 22:00 en 8:00. U wordt dan verwezen naar de spoedklinieken in Dordrecht of Rijswijk. Tussen 8:00 en 22:00 zijn ze zelf bereikbaar voor spoedgevallen. De openingstijden doordeweeks en in het weekend blijven ongewijzigd. Ze houden het spreekuur op zaterdag en zondag tussen 10:00 en 13:00 uur. Deze spreekuren zijn in eerste instantie bedoeld voor hun eigen patiënten.

Uit de krant