Afbeelding
Foto:Pixabay

Digimaatje; handige hulp bij lastige dingen

Algemeen 360 keer gelezen

Hellevoetsluis Het SBO probeert inwoners zo goed mogelijk te ondersteunen wanneer zij mee willen blijven doen, maar dit niet altijd meer zelfstandig lukt. Zo zijn er mensen die moeite hebben om mee te gaan met de digitale ontwikkelingen.

Er wordt steeds meer verwacht dat u uw bankzaken en aanvragen voor toeslagen en regelingen online regelt. Dat u zelf informatie weet te vinden op internet en op de hoogte gehouden wordt via mail en social media.

Maar ook in het onderhouden van sociale contacten is het prettig als u beschikt over voldoende digitale vaardigheden, zodat u kunt appen met uw (klein)kinderen, kunt beeldbellen met vrienden en online kunt deelnemen aan een bijeenkomst, zoals een kerkdienst.

Voor ondersteuning op locatie of in groepsverband kunt u terecht bij het DigiTaalhuis in de bibliotheek of bij Senioren Online (De Eik, H’sluis). Het SBO biedt als aanvulling hierop de mogelijkheid om thuis ondersteuning te krijgen. Wij willen u graag helpen om bepaalde digitale vaardigheden aan te leren of te verbeteren, zodat u zich online beter kunt redden. Maar ook om te ontdekken hoe leuk de digitale wereld kan zijn.

Een vrijwilliger kan voor een bepaalde periode wekelijks bij u thuis komen om u te helpen, totdat u het zelfstandig kunt. Mocht u het toch weer even kwijt zijn, dan kan het Digimaatje altijd weer even langskomen om uw geheugen op te frissen.

Heeft u behoefte aan een Digimaatje? Of wilt u meer informatie? Dan kunt u op werkdagen tussen 09:00 – 13:00 uur telefonisch contact opnemen met ons kantoor 322273 of mailen naar algemeen@sbonu.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant