Een selfie met acteur Frank Lammers kan natuurlijk niet ontbreken...
Een selfie met acteur Frank Lammers kan natuurlijk niet ontbreken...

Op de set met Frank Lammers en Kenny B

Algemeen 957 keer gelezen

Wie goed heeft opgelet heeft een echte Hellevoetse gespot in de kerstreclamespot van Jumbo. Claudia Banis was als figurant aanwezig bij de opnames voor de spot, die een week of zes geleden plaatsvonden in een Wassenaarse villa. De opnames duurden maar liefst twee dagen.

In deze nieuwe kerstreclame van Jumbo droomt vader Bas, gespeeld door acteur Frank Lammers, er lustig op los. De Hellevoetse Claudia Banis was er bij en is dus ook een aantal maal te zien in de reclamespot. Tussen de nieuwe opdrachten door heeft Claudia kort de tijd om Groot Hellevoet te woord te staan. Claudia: “Het was geweldig leuk om mee te werken aan de opnames. Die twee dagen in de villa in Wassenaar waren zeker geen straf. Jumbo zorgt erg goed voor iedereen, er was lekker eten en we werden met golfwagentjes over het terrein gereden. Ik ben trouwens heel benieuwd wie me zal spotten”.

Claudia is gastvrouw in uitvaartcentrum Kievit aan de Stoofweg. Een heel andere omgeving kun je wel zeggen. Claudia: “Ik neem mijn werk voor 1.000% serieus. Maar enkele jaren geleden zocht ik wel een soort tegenhanger voor mijn werkzaamheden. Toen heb ik me via een Facebookgroep opgegeven als figurant. Vervolgens werd ik opgeroepen om mee te doen aan de Luizenmoeder. Dat was leuk om te doen. Ik ben in de serie een aantal malen te zien op het schoolplein en in de gangen van de school.”

Recenter werd Claudia uitgenodigd voor de opnames van een videoclip van Kenny B met het Metropole Orkest. Deze opnames vonden een maand of drie geleden plaats in het Tropenmuseum. Het nieuwe nummer van Kenneth Bron, ‘Bedankt voor alles’, is enkele weken geleden uitgebracht. “Na een aanmelding kan er een oproep volgen,” vertelt Claudia verder. “Soms vragen ze vooraf om extra foto’s en af en toe om een filmpje.”

Het contact met de professionele cast verschilt per persoon. “Vooraf wordt altijd verteld dat er geen contact gezocht mag worden met de cast. Alleen als men zelf contact legt is een gesprekje of foto toegestaan. De één is toegankelijker dan de ander, maar het is voor mij een sport om toch met zo veel mogelijk van hen op de foto te gaan. En met bijvoorbeeld Rian Gerritsen van de Luizenmoeder heb ik nog steeds app-contact.” Op dit moment is Claudia opnieuw bezig met opnames. Die zijn voor een serie die volgend jaar pas op televisie komt. “Ik kan en mag daar nog niets over vertellen. Het is wel heel afwisselend om te doen, want vorige week stond ik opeens voor opnames in een Amsterdamse kroeg en vervolgens in een afkickliniek in Hilversum.”

Op de vraag of Claudia nog een wensenlijstje heeft volgt een verrassend antwoord: “Jazeker, ik zou nog wel eens een dode willen spelen.” 

Uit de krant