Afbeelding
Foto: Peter de Jong

Voormalig Nieuwenhoorn-trainer Aad Andriessen (60) overleden

Algemeen 201 keer gelezen

Hellevoetsluis- Aad Andriessen is het afgelopen weekend op 60-jarige leeftijd overleden. De voormalige Sparta-verdediger groeide op bij Sparta waar hij tussen 1980 en 1988 deel uitmaakte van de selectie van de Eredivisieclub uit Spangen.

Aad Andriessen doorliep de jeugdopleiding van Sparta en kwam in het seizoen 1980/81 bij de selectie. De centrale verdediger werd vanaf het derde seizoen basisspeler van Sparta. Hij speelde onder meer ook de legendarische UEFA-Cup wedstrijd op 2 oktober 1985 tegen de Hamburger Spiel Verein waarin Andriessen na de verlenging in de strafschoppenserie raak schoot en doelman Bas van Noortwijk enkele strafschoppen stopte en daarmee opging voor de volgende bekerronde. Aad Andriessen speelde 150 wedstrijden voor Sparta. 

Aad Andriessen, die na zijn afkeuring voor het betaalde voetbal zes jaar jeugdtrainer is geweest bij Sparta en vervolgens Excelsior Maassluis (kampioen), Nieuwenhoorn (kampioen), Zwaluwen, Capelle (drie jaar hoofdklasse), Lyra (2 jaar eerste klasse), Heerjansdam (hoofdklasse), Achilles Veen (3 jaar) en XerxesDZB (za, zes jaar waarvan drie jaar eerste elftal in de hoofdklasse) onder zijn hoede heeft gehad, werd in 2012 getroffen door een herseninfarct. ‘Ik kon aanvankelijk niet praten, maar door snel ingrijpen is dat hersteld. Ik heb vier weken in het ziekenhuis in Dirksland gelegen en daarna zeven weken in de kliniek van Rijndam en vervolgens een revalidatie van anderhalf jaar. Het gaat goed, mag de pillen niet vergeten en moet proberen rustig te blijven. Ik heb op het veld geen probleem en tijdens de wedstrijd kan ik me ook vrij rustig houden’, zei hij in 2017 tijdens een interview in Groot Nissewaard. Aad Andriessen was nog actief als scout voor Sparta.  

Uit de krant

Uit de krant