Afbeelding

Expositie en veiling schilderijen

vr 3 dec 2021, 09:05 Algemeen 90 keer gelezen

Brielle - Honderden schilderijen, voorheen in bezit van de gemeente, schitteren nu aan de wanden van de Infirmerie in Brielle. De schilderen zullen na de BKR-expositie om daarna geveild te worden aan de hoogste bieder. 

Van 8 t/m 22 december kan iedereen met interesse de schilderijen komen bekijken, waaronder werken van de Brielse kunstenaar Piet Middelhoek. De schilderijen vallen onder de zogenaamde ‘Beeldende Kunstenaars Regeling’, waarmee kunstenaars in de jaren ‘60, ‘70 en ‘80 tegen inlevering van kunstwerken een inkomen konden verwerven. Naast schilderijen uit de BKR-regeling worden ook andere verkregen schilderijen tentoongesteld en na afloop van de expositie geveild.

De Infirmerie is van 8 tot en met 22 december is alle dagen van de week (met uitzondering van de zondag), op twee tijdstippen geopend: tussen 10.00 uur tot 12.00 uur en tussen 14.00 uur tot 16.00 uur. Interesse in een schilderij kunt u ter plekke kenbaar maken. U ontvangt een veilingnummer voor de veiling van zaterdag 22 januari. De opbrengst gaat naar een project voor feestjaar 2022 van Kunst en Cultuur Brielle.

Uit de krant