Afbeelding
Foto: Ger den Reijer

Molenweg en Sportlaan weer verbonden

wo 1 dec 2021, 12:47 Algemeen 1.020 keer gelezen

Hellevoetsluis - Op de website van het Stadsmuseum-Hellevoetsluis is te lezen dat ‘de Molenweg nu een doodlopende zijstraat is van de Moriaanseweg oost. De Molenweg ontsprong vroeger aan de Kanaalweg, precies aan het einde van de Jan Blankenstraat. Ongeveer waar nu het Bolwerk ligt.

 De Molenweg en kronkelde zich als grindpad tussen de bouwen weilanden door richting de Tolweg. Waar de Molenweg de Tolweg kruiste, lag het buurtschap De Kulck, Aan de andere kant van de Tolweg was de Molenweg verhard en kwam uit op de Moriaanseweg oost. Nu liggen de dichtersbuurt, Sporthal de Eendraght en een gedeelte van het terrein van de Rubberfabriek waar eens de Molenweg liep.’ Tot zover het Stadsmuseum. 

In de jaren ‘70 van de vorige eeuw werd een gedeelte van de Molenweg onttrokken aan het openbaar verkeer. Dit gedeelte kreeg als bestemming ‘bedrijf’ en hier werd de afgesloten ingang naar het bedrijventerrein van de rubberfabriek gerealiseerd. Nu is een gedeelte van deze bedrijfsbestemming weer gewijzigd in een bestemming ‘verkeer’. Hierdoor is de weg dus letterlijk vrijgekomen om weer ingericht te worden als (langzaam) verkeersverbinding tussen de Sportlaan en de Moriaanseweg Oost. 

De werkzaamheden zijn inmiddels in volle gang

Uit de krant