Nieuwenhoorn zelfde puntenverlies als koploper RVVH

Sport 382 keer gelezen

Nieuwenhoorn- Nieuwenhoorn is bezig aan een goede reeks, want na de 2-3 (0-2) overwinning in de topper tegen Heerjansdam is het met vier overwinningen op rij in puntenverlies naast koploper RVVH gekomen.

‘’We hebben één van de betere wedstrijden van het seizoen gespeeld en dik verdiend gewonnen’’, sprak trainer Oscar Biesheuvel lovend over zijn manschappen. ‘’Het werd in de laatste minuten door een discutabele strafschop vanwege vermeend hands nog even spannend, maar daarvoor hebben we de wedstrijd grotendeels gedomineerd. Het enige wat eraan mankeerde was dat we de wedstrijd gelet op het aantal kansen eerder in het slot hadden moeten werpen.’’ Dimitri Gomes Almeida opende na ruim tien minuten de score voor Nieuwenhoorn: 0-1. Chris Dabaghian (foto) verdubbelde de marge door in de counter een aangever van Lukas Hamann doeltreffend af te ronden: 0-2. Doelman Tom van der Leede voorkwam met een prima redding een tegentreffer. Nieuwenhoorn was ook na de rust de betere partij. Na drie onbenutte kansen, sloeg Heerjansdam met een 16-meterschot onverwacht toe: 1-2. Een kwartier voor tijd moest Nieuwenhoorn met tien man verder vanwege de tweede gele kaart voor Frank Molendijk. Tom Sleeuwenhoek bezorgde zijn ploeg ondanks een numerieke minderheid een 1-3 voorsprong. Behalve de strafschop (2-3) is Nieuwenhoorn niet meer in de problemen geweest. Dimitri Gomes Almeida viel na een uur spelen uit met een knieblessure. Nieuwenhoorn speelt zaterdag onder voorbehoud thuis tegen Nieuw-Lekkerland.

Nieuwenhoorn: Tom van der Leede; Gregory Paula (80. Merijn Wolters), Mike van de Ruit, Frank Molendijk, Noah Lucho Harms; Delano a Cohen, Melvin Winterberg, Frank de Regt; Lukas Hamann, Dimitri Gomes Almeida (60. Tom Sleeuwenhoek), Chris Dabaghian (75. Danique Wolters).