Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Orange the World; aandacht voor geweld tegen vrouwen

Algemeen 103 keer gelezen

Hellevoetsluis - Op donderdag 25 november start de wereldwijde campagne Orange the World: tegen geweld tegen vrouwen. In Hellevoetsluis kleurt Molen de Hoop tot 10 december oranje om aandacht te vragen voor vrouwen die hier mee te maken hebben. 

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is de Orange the World campagne in het leven geroepen door de Verenigde Naties. De campagne, waar meer dan honderd landen aan meedoen, trapt af op 25 november, de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen, en eindigt op 10 december.

Ook in Hellevoetsluis zijn er helaas teveel verhalen van vrouwen die te maken krijgen met pijn, vernedering en geweld. In 2021 is het thema van de campagne preventie. 

Wil je meer weten over deze campagne kijk dan op https://www.orangetheworld.nl/. Andere organisaties die zich voor dit doel inzetten:  https://www.unwomen.nl/ en https://www.soroptimist.nl/

Wil je weten wat je kunt doen als je zelf of iemand in jouw omgeving hiermee te maken heeft kijk dan op de onderstaande link. 

Uit de krant