Sjaak en Annemieke Breur staan voor 100% vakmanschap.
Sjaak en Annemieke Breur staan voor 100% vakmanschap. Foto: Wil van Balen
Ondernemer in Beeld

Breur, úw Topslijter op het Evertsenplein

Algemeen 438 keer gelezen

Hellevoetsluis - “Geen dag is hetzelfde” zegt Sjaak Breur over zijn werk, “dat maakt het zo leuk. Wij verkopen een product waar mensen zelf van genieten of een ander een plezier meedoen door het weg te geven. Het is nooit saai bij ons!”

Als 15-jarige jongen begon Sjaak als winkelhulp in Rotterdam bij Flip van Tiggelen dranken. Na verloop van tijd kwam hij in vaste dienst en kreeg hij zijn eigen FT filiaal. De Flip van Tiggelen slijterijen werden overgenomen door Henkes en later door Gall en Gall. “Omdat ik in Hellevoetsluis woonde, kreeg ik de kans mijn eigen filiaal op de Struytse Hoeck te beginnen.” Dat heeft hij zeven jaar gedaan. In totaal werkte Sjaak daar 26 jaar bij dezelfde werkgever, toen de kans zich voordeed om een eigen zaak te beginnen heeft hij die gegrepen. En inmiddels heeft hij alweer 19 jaar zijn eigen Breur Topslijter speciaalzaak aan het Evertsenplein. Topslijter heeft 80 filialen in Nederland. “We zijn zelfstandigen, maar wel aangesloten bij één organisatie.”  

Van whisky tot wijn
Zelf omschrijft Sjaak zijn winkel, die hij samen met zijn vrouw Annemieke runt, als ‘ een traditionele slijterij met ouderwetse service en een breed assortiment’. “We hebben meer dan 500 soorten whisky. Ik durf wel te zeggen dan wij dé whisky specialist van Voorne-Putten zijn. Ik woon zelf graag proeverijen bij, maar wij geven ze zelf ook met enige regelmaat in de Kerk aan de Ring. Een voorjaarswijnproeverij op de Buffel zit overigens ook in de pen. Geïnteresseerden kunnen zich van te voren voor de proeverijen inschrijven. We hebben naast ons uitgebreide assortiment whisky een groot aanbod aan wijnen en gedestilleerd. De vraag naar speciaal bier groeit nog steeds. Wij hebben bijzondere bieren in ons assortiment die je niet bij een supermarkt vindt.”

Cadeautjes en feestjes
Heeft u een feestje te vieren dan kunt u bij Breur Topslijter een tap huren met keuze uit verschillende soorten bier. Uiteraard kan daar een compleet pakket van worden gemaakt met wijnen en gedestilleerd. Uiteraard kunt u in het ruime assortiment goed slagen voor de leukste en lekkerste cadeaus. “We hebben een hele ruime keuze in cadeaupakketten en relatiegeschenken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een bier voor onder boompakket, een ginpakket, een whiskypakket of een champagnepakket. “We verheugen ons weer op periode rond de feestdagen. Dat zijn de mooiste tijden van het jaar. De winkel wordt mooi versierd. Het is gezellig druk en er heerst een feestelijk sfeer. Ik raad iedereen aan gewoon even te komen kijken. We hebben zoveel keuze. Het is teveel om op te noemen.

“We hebben een ontzettend gezellig winkelcentrum. Je kunt op het Evertsenplein voor al je dagelijkse boodschappen terecht. Binnenkort komen er twee eetgelegenheden bij dat maakt het nog leuker. Er is voldoende parkeergelegenheid aan twee zijden van het winkelcentrum. Op 19 december is er een extra koopzondag op het Evertsenplein. Alle winkels zijn van 12 u tot 17 uur geopend. Je kunt met de kerstman op de foto en er is muziek van een Charles Dickens orkest” zegt Sjaak tot slot. 

Topslijter Breur is zeven dagen per week open. Vrijdagavond is er koopavond en zondag is de slijterij van 12.00 tot 17.00 uur geopend. Thuisbezorgen is mogelijk.

Topslijter Breur
Evertsenplein 74
3221 BL Hellevoetsluis
www.breur-slijterij.nl

Uit de krant