Archieffoto Theo van Kralingen

Hellevoetsluis met forse cijfers langs matig SV Charlois

Sport 261 keer gelezen

Rotterdam- Hellevoetsluis heeft aan de Rotterdamse Oldegaarde een klinkende 2-7 (0-2) overwinning behaald tegen SV Charlois. De Hellevoeters bezetten een gedeelde vierde plaats in de tweede klasse D op 7 punten van koploper DCV.

‘’We zijn in de formatie iets anders gaan spelen, hadden iets meer tegenstand van Charlois verwacht, maar we zijn uiteindelijk niet in de problemen geweest’’, stemde trainer Paul Bestebreur zich dik tevreden over het vertoonde spel en het resultaat. Hellevoetsluis was in de eerste helft de bovenliggende partij zonder zich echt grote kansen te scheppen. De effectiviteit met de doeltreffende actie van Serkan Yavuziygitoglu (0-1) en de treffer van Fabian Boekholt (foto) was met een 0-2 ruststand optimaal. Hellevoetsluis ging pas echt los in de tweede helft. ‘’We kwamen heel scherp uit de kleedkamer met een schot van Fabian op de keeper en Davy Mierop op de paal.’’ Serkan Yavuziygitoglu tekende voor de 0-2, waarna de goed op dreef zijnde Fabian Boekholt de stand met zijn 1-4 naar 2-5 tilde. Glenn Stoffers bepaalde de eindstand met twee treffers op 2-7. ‘’Als we de kansen nog wat beter hadden benut zouden we in de dubbele cijfers zijn geëindigd.’’ Hellevoetsluis speelt zaterdag aan de Brielsestraatweg de topper tegen Spirit.

Hellevoetsluis: Daniel Ribaric; Vincent Mast, Damiano Vaudo, Jeffrey de Koning, Onur Furuncu; Richard Zebregs, Davy Mierop, Serkan Yavuziygitoglu (72. Brian Poelman); Glenn Stoffers, Marley Dors (80. Rephendry Amsterdam), Fabian Boekholt.