Afbeelding
Wil van Balen
Koop Lokaal

Het lekkerste wild vind je bij Slagerij van der Toorn

Algemeen 2.503 keer gelezen

Hellevoetsluis - Slagerij van der Toorn aan de Rijksstraatweg 286a in Hellevoetsluis bestaat inmiddels al 11 jaar. Eigenaar Kevin van der Toorn nam de zaak destijds over. U kunt er terecht voor een zeer uitgebreid vlees en vleeswarenassortiment en diverse soorten kaas. 

Als France-Limousin specialist verkoopt Kevin het lekkerste biologische scharrel rundvlees uit Frankrijk. Overigens is al het vlees wat hij verkoopt, waaronder kip, kalf en lam, scharrelvlees. ‘Bij mij moet namelijk alles wat ik verkoop, wel diervriendelijk zijn’, zegt Kevin. ‘De dieren moeten dus een normaal leven hebben gehad. Op dit moment is het wildseizoen net begonnen. Zo hebben we nu Schots hert en rendiervlees, waaronder biefstuk en filet. Maar ook regiowild, dus fazanten en hazen. Het wildseizoen loopt tot februari, maar eigenlijk kun je wild het hele jaar wel eten. Met het oog op de Kerst is het ook erg geliefd. Vorige week had ik overigens al rendierbiefstuk in de aanbieding en dat liep toen ook al als een trein. Vorig jaar was Kerst voor ons een enorm drukke periode. Mensen konden niet uit eten en moesten zelf een diner in elkaar zetten. Dus thuis eten, maar dan wel lekker! Overigens is heel de coronaperiode heel erg druk geweest voor ons, niet alleen tijdens de Kerst. Vlees werd veel meer verkocht, maar ook vleeswaren en kaas, want dat verkoop ik dus ook. We zijn geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 08.30 tot 18.00 uur en op zaterdag van 08.00 tot 16.00 uur. Op maandag zijn we gesloten.’ 

Recepten met rendier
Rendier is een geweldig natuurlijk alternatief voor rundvlees of varkensvlees en heeft een malsere en intensievere smaak dan hertenvlees. Dat het een van de meest gezonde en milieuvriendelijke vleesproducten op aarde is, brengt alleen maar meer vreugde aan de feestdagen en de kersttafel. Perfect voor de feestdagen of bij een speciale gelegenheid is een mals stuk rendiervlees met puree van pastinaak en aardappelen, morillesaus, fijne sperziebonen en knapperig spek. En ‘Biff Rydberg’ bijvoorbeeld is een klassiek Zweeds gerecht dat wordt geserveerd met gebakken uien en aardappelen, en een dijon-crème met mierikswortel. Een mix van aroma’s die samenkomen in een heerlijk feel-good diner, ideaal tijdens de koudere maanden. Slagerij van der Toorn heeft voor u een versie met rendiervlees, spek en gekarameliseerde jeneverbes uien. Vraag Kevin naar deze of andere overheerlijke recepten!

Slagerij van der Toorn
Rijksstraatweg 286 A
3223 KE Hellevoetsluis
Tel. 0181-327778
limousinslagerijvandertoorn@live.nl
www.slagerijvandertoorn.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant