Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Voorleesmarathon groot succes

Algemeen 60 keer gelezen

Spijkenisse - Woensdag 27 oktober organiseerde Bibliotheek de Boekenberg samen met Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta de eerste heuse voorleesmarathon van Nederland. 

Twaalf uur lang werd aan één stuk voorgelezen. Door bekende kinderboekenschrijvers, schrijvers, vrienden van de bieb, voorleesconsulenten, schoolklassen en lokale gasten. De marathon was live vanuit De Boekenberg te volgen via een livestream. Middels deze marathon, werd het Team Jeugd & Educatie gelanceerd. 

Handen ineen 
De beide bibliotheken hebben hiermee de handen officieel ineengeslagen voor één gezamenlijk Team Jeugd & Educatie op Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee, waarmee wordt ingezet op de leesbevordering, digitale geletterdheid en educatie voor alle kinderen op Voorne-Putten en Goeree Overflakkee. Er wordt intensief samengewerkt met het onderwijs in het algemeen en tal van lesprogramma’s, scholingstrajecten en inspiratiesessies worden georganiseerd. Volgens beide teamleiders Educatie & Sociaal Domein, Evelien Goedknegt en Mirjam Vancrayelynghe van Bibliotheek de Boekenberg en Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta, wordt hiermee gestreefd om samen te kunnen werken aan het ontwikkelen van een rijke taalomgeving en gelijke kansen.

Wethouders
Diverse wethouders van Voorne Putten en Goeree-Overflakkee namen een duik in een boek om voor te lezen. De wethouders Wouter Struijk (Nissewaard), Berend-Jan Bruggeman (Goeree), Wilbert Borgonjen (Westvoorne), Margriet den Brok (Hellevoetsluis), Léon Soeterboek (Nissewaard) hadden de bezoekers aan hun lippen hangen met het voorlezen uit hun favoriete boek.

De opening werd feestelijk verzorgt door een parodie op het lied van Andre Hazes `Leef’. Dit werd gezongen door het Team Jeugd & Educatie. Na een welkomstwoord van de directeur van de Boekenberg, Victor Thissen, ging de marathon van start. Met een inspirerende presentator die de hele dag aan elkaar praatte. Het betrof voorlezen voor jong en oud, maar vooral ook aan jong en oud. 

De opkomst was de hele dag een groot succes, van alle leeftijden en achtergronden kwamen mensen om te worden voorgelezen. 

Prominente schrijvers
Voor de kinderen kwamen kinderboekenschrijvers en illustrators zoals Thijs Goverde, Mark Janssen en Marieke van Ditshuizen voorlezen uit eigen werk. Ook verschillende prentenboekfiguren zoals Rupsje Nooitgenoeg en de Gruffalo brachten een bezoek aan deze voorleesmarathon. In de avond was er een programma voor volwassen samengesteld, met onder andere de schrijvers Angelique Haak en Cheyenne van Walsum. Met een afsluitend gedicht van stadsdichter Patrick van der Biezen, werd de voorleesmarathon door het kersverse Team Jeugd & Educatie afgesloten. Op het YouTube kanaal van BiebTV kan de livestream worden teruggekeken. Meer informatie vindt u op www.deboekenberg.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant