Archieffoto: Theo van Kralingen

Dimitri Gomes Almeida op volle toeren bij Nieuwenhoorn

Sport 408 keer gelezen

Heinenoord- Nieuwenhoorn heeft zichzelf een goede dienst bewezen door in de Hoekse Waard met 2-4 (1-2) te zegevieren over Heinenoord. Nieuwenhoorn deelt in de eerste klasse B de zesde plaats op drie punten van de koplopers XerxesDZB en Nieuw-Lekkerland.

‘’We konden de punten goed gebruiken’’, stelde trainer Oscar Biesheuvel. ‘’Maar net als in de andere wedstrijden was het een dubbeltje op z’n kant tegen een Heinenoord dat zeker omhoog zal komen.’’ Nieuwenhoorn kwam halverwege de eerste helft met 1-0 achter, maar tien minuten later deponeerde Frank Molendijk een hoekschop van Delano a Cohen achter de Heinenoordse goalie: 1-1. Op slag van rust schoot Dimitri Gomes Almeida een voorzet val Gregory Paul tegen het garen: 1-2. Nieuwenhoorn, met de weer van een blessure herstelde Dimitri Gomes Almeida in de gelederen, creëerde zich in tegenstelling tot het duel een week eerder tegen RVVH diverse kansen. Chris Dabaghian schoot na twintig minuten spelen in de tweede helft na uitstekend voorbereidend werk van Dimitri Gomes Almeida de 1-3 binnen. Vijf minuten later keerde de spanning door een Heinenoordse treffer weer terug in de wedstrijd: 2-3.

Even later werd de spits van Heinenoord na een pittige overtreding op Victor de Blok met rood naar de kleedkamer verwezen. De bezoekers kregen meer ruimte en daar profiteerde Dimitri Gomes Almeida van door een snel uitgevoerde counter te verzilveren naar 2-4. ‘’We kregen in de voorbereiding teveel doelpunten tegen, maar scoorden makkelijk. Even stokte de aanval. Verdedigend hebben we het inmiddels goed op orde en tegen Heinenoord liep het aanvallend met het creëren van kansen ook weer een stuk beter. De uitslag had zelfs hoger moeten zijn.’’ Nieuwenhoorn speelt aanstaande zaterdag om 14.30 uur de topper aan de Rijksstraatweg tegen koploper XerxesDZB.

Nieuwenhoorn: Tom van der Leede; Gregory Paul, Mike van de Ruit, Frank Molendijk, Victor de Blok (75. Noah Lucho Harms); Delano a Cohen; Melvin Winterberg, Frank de Regt (80. Ferani van Vugt); Lukas Hamann, Dimitri Gomes Almeida, Chris Dabaghian.