Afbeelding
Foto: Ger den Reijer

Harde wind stuwt water op

Algemeen 1.397 keer gelezen

Hellevoetsluis - De harde westen- tot zuidwestenwind stuwt het water in het Haringvliet behoorlijk op.

Het weer is onstuimig te noemen, met windstoten tot 100 kilometer per uur. Op diverse plaatsen in de provincie worden meldingen van stormschade gemaakt. De windpalen van Hoek van Holland noteerden tijdelijk stormkracht 9, meldt WeerOnline. In Zeeland stelde het Waterschap Scheldestromen in verband met het verwachte hoogwater fase 1 ‘staat van paraatheid’ in. Er werd een waterstand verwacht van + NAP 3,40 meter.

In onze omgeving was een dergelijke maatregel niet nodig. Maar het water stond wel tot op de strekdammen en golfbrekers in de omgeving van de vuurtoren. De steur lag rustig in het water, eventuele kijkers krijgen als ze op het bankje ter plekke gaan zitten wel natte voeten!

Dijkbewaking
In fase 1 worden de dijken nog niet daadwerkelijk bewaakt, maar is er sprake van verhoogde waakzaamheid. Buitendijkse wegen afgesloten en gecontroleerd wordt of alle coupures in de primaire waterkering gesloten zijn. De waterstanden worden voortdurend gemonitord. Bij fase 2 worden de dijken op schadegevoelige plaatsen bewaakt. Deze fase treedt in werking vanaf een verwachte waterstand van + NAP 3,70.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant