Afbeelding
Foto: Ger den Reijer

Dit is mijn boodschappenwagen!

Algemeen 659 keer gelezen

Hellevoetsluis - Zondag 17 oktober leek het of het grootkapitaal was neergestreken bij restaurant Aquarius! Het parkeerterrein stond vol met glimmend gepoetste auto’s van de merken Rolls-Royce en Bentley. 

De eigenaren zijn allen lid van De Mascotte, dé vereniging voor eigenaren van deze merken. De bijeenkomst vond plaats onder het motto ‘Koffie en Klets De Mascotte’. Organisator Henk Engelsman uit Maassluis vertelt dat hij 29 wagens verwacht. Op de vraag ‘welke’ is het antwoord verrassend. “Ik weet van sommige mensen niet welke wagen zij vanochtend naar buiten hebben gereden uit hun garage, van anderen wel, die zijn net als ik ‘van de arme’, zij hebben er maar één,” antwoordt Henk lachend.

Ook aanwezig is Leen van Adrighem uit Vierpolders. Hij is gekomen met zijn Bentley Amage Red Label. De wagen is, in tegenstelling tot alle andere aanwezige wagens, niet gepoetst en de velgen zijn zwart beslagen. “Dit is mijn boodschappenwagen,” legt Leen uit, “hij staat gewoon aan de straat en wordt dagelijks gebruikt. Veel leden hebben de wagen uitsluitend voor plezierritten, maar voor mij is het gewoon een gebruiksartikel.”

Wim Vroomen hoort het staande bij zijn behoorlijk gele Silver Shadow II aan en vertelt glimlachend dat hij “niet zo’n opvallende wagen wilde aanschaffen.” Zo heerst er een uitbundige sfeer onder de leden van De Mascotte.

De Mascotte
De Mascotte is de enige zelfstandige vereniging van Rolls-Royce en Bentley eigenaren in Nederland en de 3e in grootte in de wereld.

De Mascotte is opgericht op 4 november 1990. De officiële naam is ‘Vereniging van Rolls-Royce en Bentley liefhebbers De Mascotte’, mede omdat de merknamen van beide automerken beschermd zijn. De Mascotte telt ruim 500 leden die met elkaar ongeveer 1100 auto’s van de merken Rolls-Royce en Bentley in hun bezit hebben.

De oudste auto in De Mascotte is een Rolls-Royce Silver Ghost uit 1921. Maar ook de jongste modellen, zoals een Rolls-Royce Phantom of Bentley Continental GT, zijn binnen de vereniging vertegenwoordigd. Vrijwel alle ooit gevoerde modellen, van conservation tot heel modern zijn in het bezit van de leden, variërend van restauratieobject tot concoursstaat. https://www.demascotte.nl/home

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant