’t Capproen blijft druk houden op Trekvogels

Sport 469 keer gelezen

Hellevoetsluis- ’t Capproen heeft afgelopen zaterdag goede zaken gedaan door zelf concurrent Thor uit Harmelen met 11-7 (4-4) van zich af te schudden en zag de andere concurrent Olympia met 11-10 verliezen bij Vlug & Vaardig/KCN.

De equipe van coach Alex Krol en Nathan Doodkorte is beland op de tweede plaats in Poule 4F op één punt van koploper Trekvogels. ‘’We hebben de speltechnisch mindere wedstrijd van vorige week tegen Oranje Nassau geëvalueerd en tegen elkaar gezegd dat we, zonder elkaar iets te verwijten, de belangrijke wedstrijd tegen Thor als team positief tegemoet moeten treden. Dat we moesten laten zien dat er bij ons niets te halen is.’’ Toch zag Alex Krol dat zijn team eerst een 0-2 achterstand moest wegwerken om later voorbij Thor te geraken. ‘’Toch hadden wij gezien dat we deze wedstrijd ‘op de verdediging’ zouden gaan winnen.’’ Door de ‘ballijn’ te verdedigen en de aanval te vertragen kwam ’t Capproen met 4-2 voor. Door eigen foutjes en de hulp van scheidsrechter Olivier werd de rust bereikt met een 4-4 stand. De thuisclub bleef ook de tactiek van de eerste helft doorvoeren. De voorsprong werd van 5-4 uitgebouwd naar 11-7. ‘’We hebben de tegenstander door onze tactiek uit hun evenwicht gebracht’’, aldus Alex Krol. De teams van ’t Capproen 2 en 3 zijn kampioen geworden. ’t Capproen speelt zaterdag om 16.00 uur op De Brug in Spijkenisse de topper tegen Olympia. Verwacht wordt dat veel supporters het eerste team zal gaan steunen.

’t Capproen: Color van der Perk (33, Dianne Kuiper 1 keer), Brittany de Kruif (2 keer), Richard van Marion (1 keer), Nik Stolk (1 keer); Yentl van der Perk (1 keer), Sanne Hoogendoorn (43. Color van der Perk), Roan Jongejan (1 keer), Roy Vermaat (4 keer).