De expositie is tot en met 25 oktober te zien in het Cultuurhuis.
De expositie is tot en met 25 oktober te zien in het Cultuurhuis.

Wethouder Cultuur opent expositie 400 jaar haven

Algemeen 646 keer gelezen

Hellevoetsluis - Vrijdag 15 oktober opende wethouder Margriet den Brok een expositie in Cultuurhuis De Nieuwe Veste. Er is een aantal zeer verschillende kunstwerken te bezichtigen, met als thema ‘de haven van Hellevoetsluis’.

Met de woorden “Ik ben blij dat jullie op zo diverse wijze gehoor hebben gegeven aan de vraag om met een kunstuiting het 400-jarig bestaan van onze haven te eren,” opende de wethouder Den Brok de expositie. Daarna sprak ze kort met ieder van de aanwezige kunstenaars.

Chantal van Riemsdijk maakte een foto-impressie van de havens, Kaat Stieber maakte op de haar zo kenmerkende wijze een ‘foto-schilderij’ van Michiel de Ruyter met de vuurtoren in zijn arm. Angela Scholten maakte een kleurrijke Jan Blanken. Judith Bisscheroux schreef een gedicht.

Trudy Brinkman maakte een voorstelling van beelden van de haven, alsof je door een caleidoscoop kijkt. Andy Joosse schilderde de plaquette die te zien is onder de draaibrug. “Gelukkig dat deze binnenkort wordt gerestaureerd,” vertelde hij.

Leuke tip: bezoekers van de expositie kunnen van zichzelf ook een kunstwerk maken. Pak je mobiel en maak een foto met de omlijsting met de vuurtoren er op die klaarstaat in het Cultuurhuis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant